Machová torta

Ingrediencie

  • 300 g hladkej tortovej múky
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 175 ml repkového oleja vhodného na pečenie
  • 1 kypriaci prášok
  • kôra z ½ bio citróna a 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Na krém:

  • 400 g smotany na šľahanie (31 %)
  • 500 g mascarpone
  • 120 g práškového cukru
  • 1 g mletej vanilky

Použitá múka

Postup

Vajíčka vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou cesta.

Začnite špenátovým korpusom: najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do svetlej nadýchanej peny, ktorá je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Medzitým v mixéri rozmixujte špenát a olej na hladkú pastu. Nalejte špenátovú pastu do cesta a zapracujte. Nakoniec zapracujte aj múku a prášok do pečiva.

Tortovú formu s priemerom 19 cm zľahka vymažte maslom a dôkladne vyložte papierom na pečenie. Rozohrejte rúru na 170 °C. Pečte asi 45 minút a po upečení nechajte úplne vychladnúť.

Pripravte si krém. Vyšľahajte smotanu s cukrom, potom pridajte vanilku a po lyžiciach zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný. Korpus rozrežte na tretiny, postupne skladajte a natierajte vrstvou krému. Vrchné poschodie nadrobte na zvyšný krém a utvorte machový kopček. Zdobte malinami alebo iným drobným ovocím.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.