Letná jahodová torta

Jahody
482 Letná jahodová torta

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna

 

Na krém:

  • 2 kyslé smotany
  • 40 ks jahôd + na ozdobenie
  • 8 lyžíc chia semienok

Použitá múka

Postup

Začnite s prípravou korpusu. Odvážte múku, pridajte vajce, zmäknuté maslo, citrónovú kôru a pokvapkajte šťavou z polovice citróna. Všetko spracujte na tuhé cesto a dajte na chvíľu do chladničky stuhnúť.

Do ďalšej misy dajte kyslú smotanu, pridajte chia semienka a nechajte ich, aby nasiakli vlhkosť. Umyte a očistite jahody. V hlbokom tanieri ich dôkladne roztlačte a pridajte do misy so semienkami a smotanou.

Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie, na dno vtlačte asi polcentimetrovú vrstvu cesta. Rozohrejte rúru na 160°C a nechajte upiecť dozlata.

Zo zvyšku cesta urobte placky a tiež dajte piecť. Pripravíte si tak výborné sušienky. Zlatistý korpus vyberte a nechajte vychladnúť.

Krém z jahôd a smotany by mal byť už mierne napučaný. Krém dôkladne rozprestrite na vychladnutý korpus. Navrch torty naneste zvyšnú kyslú smotanu a dozdobte plátkami jahôd. Nechajte ju stuhnúť cez noc, aby bola krásne pevná.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.