Kysnuté zajačiky

Veľká noc
474 Kysnuté zajačiky

Ingrediencie

  •       500 g múky na kysnuté cesto
  •       250 ml vlažného mlieka
  •       1 vajce
  •       80 g rozpusteného masla
  •       1 balenie sušeného droždia
  •       1 vanilkový cukor
  •       20 g cukru
  •       štipka soli
  •       vajce na potretie
  •       klinček na zdobenie

Použitá múka

Postup

Zo všetkých uvedených surovín vypracujte hladké cesto a potom ho vyklopte na pomúčenú plochu.

Ručne cesto prepracujte tak, aby bolo pružné, a potom ho uložte do čistej misy, prekryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.

Z vykysnutého cesta tvarujte jednotlivé zajačiky a tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozstupmi.

Každého zajačika potrite vajcom a dozdobte klinčekom, ktorý bude pripomínať oko.

Pečte na 180 °C dozlatista, asi 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.