Jahodový koláč

Jahody
459 Jahodový koláč

Ingrediencie

forma guľatá 28 cm (na obr.  forma 34 × 15 cm – 2/3 dávky)

  • 280 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 20 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • 50 ml studenej vody

 

Na náplň:

  • 90 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g krémového syra (Philadelphia)
  • 200 g smotany na šľahanie

 

Navyše:

  • 500 g jahôd
  • hrsť plátkových mandlí

Použitá múka

Postup

Z uvedených surovín vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút v chladničke.

Rúru predhrejte na 180°C. Cesto vyvaľkajte na plát hrubý asi 0,5 cm, vyložte ním formu a dno párkrát prepichnite vidličkou. Na cestom položte alobal a nasypte strukoviny. Pečte asi 10 minút. Potom odstráňte alobal so strukovinami a pečte ďalších 10 minút.

Kým sa korpus upečie, pripravte si náplň. Vajcia vyšľahajte s oboma cukrami, pridajte krémový syr a vymiešajte metlou dohladka. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vaječnej zmesi.

Krém nalejte do predpečeného korpusu. Teplotu v rúre znížte na 170°C a opäť vložte do rúry. Pečte asi 30 – 35 minút, kým sa neprestane náplň uprostred vlniť.

Ozdobte jahodami a opraženými plátkami mandlí.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.