200 g jahôd
100 g rebarbory
šťava z polovice citróna
1 polievková lyžica trstinového cukru
100 g zmäknutého masla
80 g trstinového cukru
30 g ovsených vločiek (najlepšie jemných)
70 g celých nelúpaných mandlí
70 g hrubej múky
Rúru predhrejte na 180 °C.
Ovocie pokrájajte na drobnejšie kúsky. Rebarboru netreba lúpať, len ju očistite a nakrájajte na približne centimetrové kocky. Ovocie v mise pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte lyžicou cukru. Premiešajte a nechajte odpočívať.
Na mrvenicu zmiešajte všetky suché suroviny. Premiešajte rukami alebo vidličkou na rovnomernú mrvenicu.
Do zapekacej misy (buď voľte jednu veľkú plytkú pre všetky, alebo môžete ako my upiecť každú porciu zvlášť) rovnomerne rozhrňte všetko ovocie aj so šťavou, ktorú pustilo. Po okraj pokryte mrvenicou a trochu ju do ovocia vtlačte. Dajte zapiecť na 15 – 20 minút do zozlatnutia mrvenice.
Podávajte s vyšľahanou šľahačkou, zmrzlinou, mascarpone alebo kyslou smotanou a určite ešte horúce.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.