Domáca pizza Vegetariana

Syr
237 Domáca pizza Vegetariana

Ingrediencie

Na 2 pizze:

  • 300 g vysokolepkovej pizza múky
  • 21 g droždia
  • 200 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • štipka soli

Na dokončenie:

  • paradajkové sugo
  • čerstvá bazalka, špenátové listy
  • soľ a čierne korenie
  • kukurica
  • mozzarella a parmezán

Použitá múka

Postup

V mise premiešajte múku so soľou a droždím. Prilejte vodu a olej. Hnetačom nechajte pomaly spracovávať hladké, pružné cesto. Ak to bude potrebné, zľahka ho ešte spracujte rukou. Pod fóliou nechajte cesto kysnúť 45 – 60 minút. Malo by 2 – 3× zväčšiť svoj objem.

Cesto rozdeľte na dva bochníky. Rukami vytvarujte čo najtenšiu okrúhlu pizzu, potrite paradajkovým základom a rozložte náplň. Pečte asi 10 minút, okraje trochu zozlatnú a pizza bude krásne upečená. Nakoniec ozdobte čerstvými listami bazalky.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.