Čokoládová vegan torta s čučoriedkami

Čokoláda Čučoriedky
591 Čokoládová vegan torta s čučoriedkami

Ingrediencie

  • 200g hladkej špaldovej múky
  • 30g trstinového, alebo kokosového cukru
  • 5g prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lyžica kokosového oleja
  • 250ml čokoládového alternatívneho mlieka (kokosového alebo sójového nápoja)
  • 300g mrazených čučoriedok

Použitá múka

Postup

Táto torta patrí k tým najjednoduchším, vlastne sa nedá pokaziť. A pritom je veľmi chutná. Pri použití špaldovej múky je navyše veľmi dobre stráviteľná a vďaka čučoriedkam navyše plná vitamínov.

 

Cesto vznikne dôkladným premiešaním všetkých surovín v hlbšej miske (okrem čučoriedok). Sladíme až nakoniec podľa chuti – nemusíte sladiť vôbec, alebo si naopak trochu dopriať.

 

Vymažte a vysypte formu na tortu. Optimálna je o priemere 19cm. Nalejte cesto, párkrát s formou jemne klepnite, aby neboli v ceste bubliny a bolo jednoliate. Celý povrch zasypte čučoriedkami a zľahka ich vtisnite aj do cesta.

 

 

Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov. Dajte tortu piecť asi na 30 minút, ako vždy kontrolujte špajlou. Torta je dobrá aj ešte vlažná, takže ak ju chystáte pre návštevu alebo na oslavu, radšej ju schovajte a nechajte vychladiť mimo dosah maškrtných jazýčkov.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.