Celozrnný jablčný koláč s mrvenicou

Jablká Leto
568 Celozrnný jablčný koláč s mrvenicou

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

  • ½ hrnčeka celozrnnej ražnej múky
  • 1 hrnček celozrnnej pšeničnej múky
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

 

Ingrediencie na mrvenicu:

  • 50 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 25 g rozpusteného masla
  • ½ lyžičky škorice
  • 15 g cukru

 

Ďalšie ingrediencie:

  • 4 jablká

Použitá múka

Postup:

Jablká zbavte jadrovníkov, olúpte ich a nakrájajte na plátky.

Zmiešajte obe múky, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok.

Vyšľahajte vajcia s mliekom a potom vmiešajte do suchej zmesi.

Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na koláč s priemerom cca 30 cm.

Pripravte mrvenicu tak, že do misy nasypete múku, pridáte maslo, škoricu a cukor. Končekmi prstov všetko mrvte dohromady, kým nevznikne mrvenica.

Na celý povrch cesta poukladajte plátky jabĺk a posypte mrvenicou.

Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo dozlatista.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.