Predhrejte rúru na 190 stupňov.
Múku cez sito zmiešajte s práškom do perníka (je to dôležité, chlebík bude nadýchaný), pridajte mleté orechy a zmiešajte. Rozpučte banány a do misy doplňte aj zvyšok surovín okrem cukru.
Cukor nie je v recepte nutný, záleží veľmi na zrelosti banánov. Tiež samozrejme na vašej chuti a na tom, ako veľmi chcete sladiť. Niekedy banány stačia na to, aby bol chlieb chutný.
Formu o veľkosti zhruba 10×10 cm vyložte papierom na pečenie. Papier najprv pokrčte, bude potom tvárnejší a dobre vyplní formu. Cesto vyklopte do formy na chlebíček a nechajte asi desať minút odpočívať. Potom pečte 30min, kontrolujte na špajli.
Chlieb vydrží dobrý až štyri dni, je chutný samotný k poobednej káve alebo čaju. Deti ho milujú s orechovými maslami a ovocím.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.