Celozrnné ražné lievančeky s vanilkovým tvarohom

507 Celozrnné ražné lievančeky s vanilkovým tvarohom

Ingrediencie:

100 g celozrnnej ražnej múky

1 vajce

150 ml plnotučného mlieka

1 lyžica tekutého kokosového oleja

(alebo rozpusteného masla)

Použitá múka

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom a tekutým olejom. Potom pridajte vajce, ale vždy ho zašľahajte až nakoniec. Cesto tak bude bez hrudiek. Dôležité je však nechať hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé lievance.

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridať ešte trochu oleja pre prvú várku. Každý lievanček je asi z jednej vrchovatej polievkovej lyžice cesta. Panvicu dostatočne rozpáľte a začnite smažiť. Po naliati prvej várky cesta stiahnite platničku asi na polovicu výkonu. Otáčajte vždy, keď sa na lievanci utvoria bubliny a okraje zozlatnú. Smažte dozlatista z oboch strán.

Lievančeky zdobte podľa chuti. My sme pripravili jednoduchý šľahaný tvaroh s vanilkovým cukrom a semienkami vanilky a ozdobili čerstvým ovocím a medovkou, ktorá dezertu navyše dodá vôňu citrónov.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.