Celozrnná pizza

Leto
726 Celozrnná pizza

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • 350 ml vody
  • 2 lyžičky soli
  • 15 g čerstvého droždia

 

Ďalšie ingrediencie:

  • Paradajková omáčka, syr, šunka, bazalka a ďalšie ingrediencie na ozdobenie pizze podľa vlastnej chuti

Použitá múka

Postup:

Múku nasypte do misy spolu so soľou, pridajte vodu, cukor, olej a rozdrobené droždie.

Vypracujte hladké cesto a to nechajte prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1,5 hodiny.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 alebo 3 diely a z každého vyvaľkajte tenkú placku.

Tú preneste na plech vyložený papierom na pečenie, potrite paradajkovou omáčkou (kraje nechajte suché) a ozdobte tým, čo máte radi.

Pečte na 220 °C asi 10 min., alebo kým nebudú okraje zlatisté.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.