Blanšírovaná špargľa s parmezánovou krustou

Syr
147 Blanšírovaná špargľa s parmezánovou krustou

Ingrediencie

na 2 porcie:

  • 1 zväzok čerstvej zelenej špargle
  • 1 kus starého pečiva z múky Babičkina voľba alebo 2 lyžice hrubej múky
  • 2 lyžice panko strúhanky
  • 25 g parmezánu
  • 1 lyžica mandľovej múky
  • soľ a korenie
  • citrónová kôra z polovice citróna
  • čerstvé bylinky
  • 1 lyžica masla
  • 2 stratené vajcia

Použitá múka

Postup

Pripravte si misu s vodou a ľadom. Pripravte špargľu odrezaním tvrdej spodnej časti a tiež skontrolujte jej kvalitu, aby nebola príliš zvädnutá. V stolnom mixéri pripravte základ na krustu – rozmixujte staré pečivo alebo múku, mleté mandle, strúhanku, citrónovú kôru a časť byliniek.

Očistenú zelenú špargľu blanšírujte v horúcej osolenej vode. Po 3 minútach varu vložte do ľadovej vody. A po chvíli ju vyberte na uterák. Ľadová voda zabráni zmäknutiu zelenín a umožní zachovať krásnu zelenú farbu.

Zmes na krustu opečte na panvici s trochou masla, kým nie je chrumkavá. Nakoniec vmiešajte do zmesi parmezán, ale teplotne už neupravujte, syr sa spojí so strúhankou. Špargľu podávajte posypanú krustou so strateným vajíčkom a bylinkami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.