3 vajcia
150 g vychladeného rozpusteného masla
120 g krupicového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
230 g pšeničnej hladkej múky
250 g polotučného tvarohu
citrónová kôra asi z polovice chemicky neošetreného citróna
vyškrabané semienka z jednej tobolky vanilky
bokom mlieko na prípadné zriedenie
Pre tvarohové cesto je vždy najdôležitejšie, aby ste mali všetky suroviny v rovnakej (najlepšie izbovej) teplote. Preto si vyberte vajcia a tvaroh 2 hodiny vopred na linku. Prípadne môžete aj večer pred prípravou.
Na prípravu cesta najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, získať nadýchanú svetlúpenu z vajec môže trvať aj 15 minút. Tento krok neuponáhľajte, je to základ prenadýchané tvarohové cesto. Následne pridajte tekuté vychladené maslo a tiež zašľahajte tvaroh. Bokom premiešajte múku s práškom do pečiva, prisypte do zmesi aopäť zapracujte. Potom vyškrabte vanilku a nastrúhajte kôru, znovu premiešajte celé cesto, ak nesteká, pridajte pár lyžíc plnotučného mlieka.
Dôkladne vymažte formu a vysypte ju hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 160 °C.
Stiahnite cesto do formy a nechajte zaklopené piecť 50 minút pri 160 °C. Celý čas nechajte barančeka zaklopeného a neotvárajte rúru.
Po upečení odklopte veko a nechajte vo forme celkom vychladnúť, až potom opatrnevyklopte. Barančeka môžete ozdobiť mašľou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.