Tvarohový baranček

Tvaroh Veľká noc
180 Tvarohový baranček

Ingrediencie

3 vajcia

150 g vychladeného rozpusteného masla

120 g krupicového cukru

1 lyžička prášku do pečiva

230 g pšeničnej hladkej múky

250 g polotučného tvarohu

citrónová kôra asi z polovice chemicky neošetreného citróna

vyškrabané semienka z jednej tobolky vanilky

bokom mlieko na prípadné zriedenie

 

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Pre tvarohové cesto je vždy najdôležiteie, aby ste mali všetky suroviny v rovnakej (najlepšie izbovej) teplote. Preto si vyberte vajcia a tvaroh 2 hodiny vopred na linku. Prípadne môžete aj večer pred prípravou.

Na prípravu cesta najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, získať nadýchanú svetlúpenu z vajec môže trvať aj 15 minút. Tento krok neuponáhľajte, je to základ prenadýchané tvarohové cesto. Následne pridajte tekuté vychladené maslo a tiež zašľahajte tvaroh. Bokom premiešajte múku s práškom do pečiva, prisypte do zmesi aopäť zapracujte. Potom vyškrabte vanilku a nastrúhajte kôru, znovu premiešajte celé cesto, ak nesteká, pridajte pár lyžíc plnotučného mlieka.

Dôkladne vymažte formu a vysypte ju hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 160 °C.

Stiahnite cesto do formy a nechajte zaklopené piecť 50 minút pri 160 °C. Celý čas nechajte barančeka zaklopeného a neotvárajte rúru.

Po upečení odklopte veko a nechajte vo forme celkom vychladnúť, až potom opatrnevyklopte. Barančeka môžete ozdobiť mašľou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.