Žobrácka kaša

Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 30. novembra 2009
Žobrácka kaša
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2200 g
700 g
400 g
60 g
800 g
500 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso ľahko oddeľuje od kosti. Mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a pomelieme. Do precedeného vývaru z mäsa pridáme premyté krúpy a domäkka uvaríme.

  2. 2

    Pred koncom varenia pridáme bravčovú krv, pomleté mäso,mierne povaríme a ochutíme uvedenými koreninami. Podľa potreby osolíme a navrch položíme čerstvo vypražené oškvarky.

  3. 3

    Podávame s chlebom, kyslou uhorkou alebo šalátom z kyslej kapusty.

  4. 4

    Z uvedených surovín pripravíme asi 3 kg kaše.

Diskusia k receptu