Foto: dvorka
Tak toto sa mi podarilo. Chcela som robiť plnku na koláč, ale pre nedostatok času a akýsi môj preklep v hlave som túto plnku Zobraziť celý popisTak toto sa mi podarilo. Chcela som robiť plnku na koláč, ale pre nedostatok času a akýsi môj preklep v hlave som túto plnku upravila, strčila do mrazáku a mám teraz v týchto horúčavách skvelý obed. Želatinové výrobky a polotovary používam málokedy, ale tentokrát zabodovali aspoň u mňa.
Postup
-
1
Na plnku na koláč som si pripravila za misku jahôd, dala som ich do vysokej nádoby a priliala vody aby som mala pol litra. Rozmixovala som. Jahodovú vodu som priliala k tvarohu, znova vymixovala na jemno a pridala cukor podľa chuti. Podľa návodu som si urobila želatinu, dala som k nej tvarohovo jahodovú masu a vymiešala metličkou. Masa bola riedka, (pretože som mala veľa tekutiny nakoľko som pôvodne chcela robiť úplne inú plnku). Koláč ktorý som chcela už zobrať som nemohla poliať a tak som plnku šupla do chladničky. Do večera stuhla.
-
2
Dnes som k mase pridala dva biele jogurty znova masu vymixovala a šup s nimi do mrazničky. Každú hodinu premiešala.
-
3
Je čas obeda a masa stuhla na zmrzlinovú hustotu. Tak som ju znova riadne vymiešala, trochu vymixovala aby nemala hrudky, odobrala z nej a chutí fakt skvele.
Diskusia k receptu