Žemle s ovsenými vločkami

violeta - fotkavioleta, 11. apríla 2020
Žemle s ovsenými vločkami
Foto: violeta
13
porcií
12-13 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
150 g
80 g
2 ČL
21 g
1 ČL
1 ks
60 g
200 ml
200 ml
Na potieranie:
1 ks
1-2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Nechám vymiesiť cesto v kuchynskom robote. Misku prekryjem fóliou a nechám ho kysnúť približne dve hodiny, pokiaľ svoj objem zdvojnásobí.

  2. 2

    Vykysnuté cesto preložím na jemne pomúčenú dosku a vytvorím 13 bochníčkov. Každý váži približne 90 gramov.

  3. 3

    Bochníčky uložím na dva plechy, na ktorých mám papier na pečenie. Prekryjem ich utierkou a ešte igelitom, aby neobschli. Znova ich nechám nakysnúť približne dve hodiny.

  4. 4

    Nakysnuté bochníky potriem rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypem jemnými ovsenými vločkami.

  5. 5

    Žemle pečiem v rúre, vyhriatej na 200*C. Funkcia ohrev zhora, zdola+ventilátor. Na spodok rúry dávam hrniec s vodou, kvôli pare. Čas pečenia je približne 12-13 minút. Upečené žemle hneď preložím na mriežku, aby sa odspodu nesparili.

  6. 6

    Žemle sú chutné, nadýchané. Na další deň ich stačí chvíľku zohriať a sú ako čerstvé.

    Žemle s ovsenými vločkami - obrázok 6

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia