Foto: violeta
porcií
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
150 g |
|
80 g |
|
2 ČL |
|
21 g |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
60 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
Na potieranie: | |
1 ks |
|
1-2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Nechám vymiesiť cesto v kuchynskom robote. Misku prekryjem fóliou a nechám ho kysnúť približne dve hodiny, pokiaľ svoj objem zdvojnásobí.
- 2
Vykysnuté cesto preložím na jemne pomúčenú dosku a vytvorím 13 bochníčkov. Každý váži približne 90 gramov.
- 3
Bochníčky uložím na dva plechy, na ktorých mám papier na pečenie. Prekryjem ich utierkou a ešte igelitom, aby neobschli. Znova ich nechám nakysnúť približne dve hodiny.
- 4
Nakysnuté bochníky potriem rozšľahaným vajíčkom s mliekom a posypem jemnými ovsenými vločkami.
- 5
Žemle pečiem v rúre, vyhriatej na 200*C. Funkcia ohrev zhora, zdola+ventilátor. Na spodok rúry dávam hrniec s vodou, kvôli pare. Čas pečenia je približne 12-13 minút. Upečené žemle hneď preložím na mriežku, aby sa odspodu nesparili.
- 6
Žemle sú chutné, nadýchané. Na další deň ich stačí chvíľku zohriať a sú ako čerstvé.
Tiež Žemle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu