Zeleninová pakora

2010 - bez fotky2010, 9. septembra 2011
Zeleninová  pakora
Foto: 2010

Pakora sa robi zo surovej zeleniny, co nas napadne , alebo co mame .Mozu to byt zemiaky ale aj paprika alebo cibula Zobraziť celý popisPakora sa robi zo surovej zeleniny, co nas napadne , alebo co mame .Mozu to byt zemiaky ale aj paprika alebo cibula , ci baklazan... http://en.wikipedia.org/wiki/Pakora

10 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  mlada
1  malý
1 hrncek
1/2 hrnceka
3 lyzice
1 lyzicka
1/2 lyzicky
 na vyprážanie
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mladu cukinu a karfiol nakrajame na platky.

    Zeleninová  pakora - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiesame cicerovu muku ja som mal Indicku Besan , ryzovu muku a kukuricnu muku pridame kumin, chilli a sol a pridavame vodu a vymiesame cesticko Tento recept sa da robi aj bez miesania dalsich muk len z cicerovej ,ale takto to dobre "drzi" na hladkej zelenine ako je cukina,

  3. 3

    Dame si rozohriat rastlinny olej , surove nkrajane platky macame -obalujeme a dame vyprazat do zlatista. Dame vysusit na papierovu utierku.

    Zeleninová  pakora - obrázok 3
  4. 4

    Servirujeme , s jogurtovou Raitou , http://varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-raita/18553-recept.html alebo ako sme mi robili kde sme zvysok cesticka pretlacili ces sitko a spravili Boondi Raitu.

    Zeleninová  pakora - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Pakora = Surova zelenina vyprazana v Indii bez trojobalu.
alena45
no ak zoženiem aspoň jednu z tých múk, tak to zajtra na záhrade vyskúšam, možno vigna by sa tiež hodila.
hanach
v záhradke mi narástli dve krásne cukety a rozmýšľala som čo novšie s nimi.Už nemusím . dík za receptík.fain
mojack
cukiny mam , ale tie muky . múka ryžová,múka kukuričná,rasca rímska ?
tornadolue
@mojack vsetky tie muky aj rimska rasca sa daju kupit v obchodoch so zdravou vyzivou, je to tam bezny sortiment. Ale mozno by stacila cicerova muka na cesticko, obalit cukinu najskor len v muke, napr. hladkej a potom ju hodit do cesticka. Mozno by potom cesticko tiez drzalo lepsie. Nema niekto odskusane?
jerica
@ mojack opravujem : parížske rezne rcp.na cesto , postup práce identický - kukuč , ináč @ :-))
» varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-v-cesticku-medajl...
jerica
@2010 ďakujem ti že si to objasnil ,mám ryžovú múku od korejčana , nevedela som na čo ju použiť, čaká na recept ,najčastejše tam kupujem jasmínovú ryžu, múku som zobrala len tak že si niečo vyskúšam,zatiaľ som nemala žiadnu inšpiráciu po ruke / keď nebude po ruke lepidlo asi ju použijem ako lepidlo . Kórejčan má obchod v BA na Vajnorskej pri Poluse .
2010
@michsamant , my sme zase robili fuziu ( Slovensko - Indicku) z toho Besanu , Slovenske fasirky inspirovane Samosou a Slovensku hrachovu omackou inspirovanu Dhalom.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia