Foto: 2010
Zaradeny medzi kuchynske experimenty daco medzi gratinovanymi a francuzkymi zemiakmi .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
400 g |
|
1 nakrajana na kolieska |
|
2 struciky |
|
2 |
|
150 g nastruhana |
|
za hrst cerstva |
|
300 ml (sour cream alebo creme fraiche) |
|
1 |
|
|
|
3 lyzice |
|
1lyzicka |
|
|
Postup
-
1
Aby som urychlil proces lebo vsetci boly hladny tak som predvaril na 50 % na platky nakrajane zemiaky a tak isto podusil na platky nakrajany por. Do vymastenej zapekacej misky som zacal ukladat na platky nakrajanu anglicku slaninu. Na ktoru sme poukladali cibulu a cesnak.
-
2
dalsiou vrstvou su predvarene na platky nakrajane zemiaky a posypane nakrajanou petrzlenovou vnatou.
-
3
Na to sme rozlozili predvareny ochuteny por.
-
4
Pridali sme dalsiu vrstvu anglickej slaniny
-
5
Dalsiu vrstvu ochutenych zemiakov
-
6
Posypali mozzarrelou
-
7
Posypali chilli fliackami ( podla chute nemusia byt), petrzlenom a zaliali ochutenou kyslou smotanou s rozmiesanym vajickom.
-
8
Poliali trosku olivovym olejom ( postrasili). Piekli cca 30 minut do zlatista.
www.flickr.com/photos/cooldawg85/2207365958...
www.funkypepper.co.uk/Organic+Herbs+%252526+Spices/Chilli+Fla...
dobre si to napisala , Australia z kratkeho pohladu cudzincov vyzera ako raj.
V skutocnosti je to krajina klimatickych extremov a preto obdivujem ludi ako si ty co si vybrali tazky zivot na farmach. Jeden rok im to vsetko vyschne druhy rok sa im to vsetko utopi dalsi rok zmrzne.
zela ano su tu prebytky jeden rok ked dobre prsi tak sa zaorava zelenina a pred par rokmi strielali ovce a zaoravali tie ( vyse 20 milionov)..lebo bolo tak sucho preco robili taketo drasticke riesenie ked sa vo vela krajinach hladuje ,? lebo bitunok a pristav bol 1500 km daleko .Zadlzeny farmary ich ponukali zadarmo , nikdo neprisiel si zobrat ked si uvedomil kolko to stoji dostat tie ovce do pristavu...
Jasne ze mozes , to aj varechaci hore pisali ze na slovensku co som pouzil je skor kare .
Altyn , aj u nas sa po tom len zaprasilo...