Zapekané plnené šampiňóny

indira - bez fotkyindira, 17. augusta 2014
Zapekané plnené šampiňóny
Foto: indira
60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
50 g
1 ks
2 dcl
70 g
1 ks
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Sampinony umyjeme,odrezeme nozicky.Klobuciky namocime do mlieka asi na 10min.Potom ich pokvapkame citron.stavou a posypeme vegetou.Z hlaviciek sampinonov vydlabeme lyzickou stred a spolu s odrezanymi nozickami nakrajame na drobno.

  2. 2

    Nakrajame cibulu na drobno aj sunku.Na panvici oprazime na oleji cibulu a pridame sampinonovu zmes.Dusime asi 10min.Pridame pokrajanu sunku a par min.dusime.Nakoniec pridame syr Bambino a premiesame.

  3. 3

    Hotovou zmesou plnime klobuciky.Do vymasteneho pekaca dame najprv vrstvu uvarenych,osolenych zemiacikov.Na ne poukladame naplnene hlavicky.Na kazdu hlavicku sampinonu dame PL kyslej smotany a 30-40 min zapekame vo vyhriatej rure.Na koniec dame na vrch tvrdy nastruh.syr a nechame ho roztopit.

Diskusia k receptu

mijaita
Tak hezky recept a hned na zacatku pokazene vegetou. Proc? Vyborne houby, to si nezaslouzi!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia