Višňový sirup

aniqa19 - bez fotkyaniqa19, 28. júna 2011

Robila som ho a je perfektný :)

5 l
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2,2 l
4 kg
40 g




Postup

  1. 1

    zahrejeme zhruba na 50 - 60 ° C a pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Čím je ovocie sladšie, tým viac kyseliny citrónovej a môžeme pridať trochu aróma podľa chuti.

  2. 2

    Zahrejeme na 85 ° C, miešame, zbierame penu. Ešte horúce plníme do predhriatych fliaš, zaviečkujeme, fľaše položíme a necháme vychladnúť.

    Višňový sirup - obrázok 2

Diskusia k receptu

aroooo
@Aniqa , si si istá, že po pridaní až 40 kg kys.citrónovej to bude stále sirup???::::))))),po opravení to však nemusí byť zlé.
marta23
aj ja som zostala prekvapená, že 40 kg kyseliny citrónovej. To treba mať doma výrobňu.
marienka44
@Aniqa19 ,musis opravit v recepte mnozstvo kyselny citronovej. :-)Predsa 40 kilogramov by bolo asi vela. Treba byt dôsledny pri pisaní receptov.
marienka44
@Aroooo , ked chces ,aby si autor receptu precital Tvoju pripomienku, musis napisat : zavinac a tesne za nim prezyvku a za tym medzeru. Ty si nenapisala cislo 19, tak si to ona neprecitala.Jedine, ked sa nahodou vrati na tento recept. :-)