Vietnamský kurací šalát

2010 - bez fotky2010, 28. apríla 2010
Vietnamský kurací šalát
Foto: 2010

Jar je tu, tak prikladam zaujmavy salat z dalekej azie, ktory vyzera komplikovany ale nie je. Takze kurca s kapustovo mrkovym salatom s burskymi orieskami Zobraziť celý popisJar je tu, tak prikladam zaujmavy salat z dalekej azie, ktory vyzera komplikovany ale nie je. Takze kurca s kapustovo mrkovym salatom s burskymi orieskami , koriandrom a matou.

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500  g
2 ks
1 ks
1 strucik
1 ks
2 ks
1/2  hrnceka
1/2  hrnceka
1/2  hrnceka
4 ks
2 ks
60  ml
2  lyzice
2  lyzice
1 lyzica
2  lyzice
1/2  hrnceka




Postup

  1. 1

    Na rozohriaty olej dame osolene a okorenene kuracie prsia a cca 2 minuty prazime na troske oleja.vyberieme a vlozime do rozhriatej rury cca 200 C na 10 -15 minut a nechame dalsich 15 minut po vybrati odlezat. Potrhame na mensie kusky a odlozime .

  2. 2

    Kapustu alebo cinsku nakrajame na jemno , mrkvu nakrajame na jullien ( nie na struhatku) skor na sliziky na V krajaci.Cibulu nakrajame na jemno.Oharku nakrajame tiez na palicky nie na kolecka.Matu a bazalku otrhame listky, koriandrovu vnat nakrajame.Ked mame fazulkove klicky pridame aj tie.Vsetko premiesame vo vacsej miske. Burske oriesky neslane oprazime na troske oleja , a posekame na hrubo.

  3. 3

    Pripravime si nalev ; Dame stavu s limetky , pridame rybaciu omacku ( kdo nemusi tuto omacku bude musiet solit ) na drobucko nakrajame cervenu feferonku alebo dve bez jadierok a blaniek pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku, dame lyzicu cukru na chut a nakoniec cca 2 lyzyce ryzoveho octu ( alebo bieleho), ked je malo nalevu pridame trochu vody a premiesame.

  4. 4

    Premiesame zeleninu s nalevom . Servirujeme v miske , polozime salat , poukladame kuracie prsia natrhane na mensie kusky , posypeme nasekanymi burskymi orieskami . Pridame limetku a pre tych co maju radi stiplavejsie na drobno nakrajane feferonky.

Diskusia k receptu

evusik
takéto jedlá môžem vždy, dobre to vyzerá a určite aj dobre chutí, vyskúšam
marlen
chvalabohu, nie je tam ten šalát, poliaty dresingom, zvädnutý na vecheť, čo sa vydáva za kurací šalát tu:))
2010
marlen,
mi mame taketo salaty radi na chrumkavo a vzdy spravime viav aby sa dalo zobrat do roboty na druhy den.Vsetko caka v ladnicke v samostanych zavretych nadobkach, a dresing sa dava az na poslednu chvilu.Moj syn si to aj do roboty berie v samostatnych nadobkach, lebo ta limetka v dresing "spali" zavedne salat velmi rychlo.
egreska
presne tak aj ja jezibabka,už sa teším na leto len koli čerstvým šalatom a zeleninke, čo ma chuť ako sa patrí lebo ten blivajs čo je v obchodoch ...ááá škoda reči..
2010
jezibabka,
necitala si ?aj v novinach pisu ...ze tie feferonky nielen palia na jazyku ale spaluju aj extra tuk, ( ja si davam dvojitu davku).
egreska
@2010 ved jezibabaka to vobec nepotrebuje ,teda súdim podla tvare na foto :-))
sovka62
Ďalší skvelý recept, ďakujem. Vynechám rybaciu omáčku a na ostatné sa mi už zbiehajú slinky.
2010
Varianta na tento salat, kapusta nahradena posekanym salatom plus extra zelene fazulka , vajicko a buraky nahradene oprazenym -char siu- bravcovymi oprazenymi kuskami. Do dresingu pridany extra tamarind.( ale stale je tam ta rybacia omacka).





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia