Vianočné tapas sushi fúzia

2010 - bez fotky2010, 8. decembra 2010
Vianočné tapas sushi fúzia
Foto: 2010

Ako sa to vola neviem je to moj vytvor, kde som dal spolu to co mam rad. U mna je to skor do slanej Zobraziť celý popisAko sa to vola neviem je to moj vytvor, kde som dal spolu to co mam rad. U mna je to skor do slanej nez do sladkej, ale su tu tiez varechacky ktore ancovickam neodolaju. Takze ancovicky s pomazankou s ciernych oliv ozdobene bazalkovym pestom a kaparami na vyprazanej polente.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarená
 v oleji
 z ciernych oliv
 čerstvá
  v náleve male




Postup

  1. 1

    Mnozstvo nedavam lebo zalezi od toho ake velke posedenie mate. Polentu si pripravime podla navodu dame na priesvitnu foliu , vytvarujeme tehlicku poriadne zabalime a dame do ladnicky schladit.

  2. 2

    Su tu pouzite dva druhy pesta , ktore bud kupite v obchode ale si ich jednoducho spravite bud v maziari alebo v mixery. Cierne nakladane olivy, trocha panenskeho oleja, sol, korenie, citronovu stavu a strucik cesneku dame do mixera a na hrubo premixujeme. To iste bazalkove pesto nahradime olivy listkami bazalky a tak isto premixujeme a dame schladit.

  3. 3

    Schladenu polentu nakrajame na platky a dame oprazit na olivovy olej .Odlozime na papierovu servitku a ochladime.

  4. 4

    Polentu natrieme pestom z ciernych oliv, na to polozime na platky nakrajanu cherry paradajku a listok bazalky na ktory dame ancovicku v oleji. Vrch ozdobime bazalkovym pestom a caparou. Na vsetko dame par kvapiek dobreho balzamikoveho octu a nakoniec "postrasime " farebnymi sezamovy semeinkami.

  5. 5

    Ked bude robit treba viac .... a plus dobre talianske vino .

Diskusia k receptu

stefanm
...pekne si to "sfúzoval"!! :) Obdivujem takéto netradičné spojenia.Treba na to fantáziu a aj odvahu...Väčšinou si viem predstaviť chuť jedla aj podľa obrázku a popisu ale v tomto prípade sa mi nejak nedarí!!...Prekvapil si....ale môžem si dať za tým radšej pivko?Ja som "severo-východňar" a tu my na vínko nejak nie sme.Pozdravuje a teším sa na ďalšie tvoje nápady.
julica
Topto by mi stopercentne chutilo, len nerozumiem vyprazaniu polenty, to musi byt mastne. Takze bez toho vyprazania. KK
bozulka
@danculko , určite nie,veď to sú chute,ktoré k sebe pasujú,len ma trošku zarazila tá polenta,ale prečo nie.Treba vyskúšať. 2010 porad niečo s údeným lososom.Mám 600g pravého údeného lososa a nechcem ho len tak bohapusto plátok po plátku vychutnávať i keď to mám najradšej... -:)))
evanaaa
Bozulka, a do Silvestra nevydrží? Ja by som urobila misu a použila tam tie plátky, alebo na nejaké chuťovky.
bozulka
@evanaaa , asi nevydrží,to by musel byť pod zámkom.Ináč je vakuovo balený nie v konzerve,ale čo už prečo si nedopriať raz za čas...-:)))
ildulka
Zbožňujem sushi....,ale takéto som ešte nejedla,určite vyskúšam....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia