Vianočná hríbovica

redakcia - fotkaredakcia, 18. decembra 2009
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
750 g
30 g
6 strúčikov
1 ks
2 ks
1 l
0,5 l
1 PL
Zápražka:




Postup

  1. 1

    Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme, dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané hríby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme.

  2. 2

    Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu so zápražkou povaríme 5 – 10 minút.

  3. 3

    Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom a ak treba, dosolíme.

  4. 4

    Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia