Grilované mäso
Grilované mäso

Veža Arkáda - grilované mäsové medailóniky so zemiakovými plackami

Hotel Arkáda
Levoča, 13. októbra 2022
Veža Arkáda - grilované mäsové medailóniky so zemiakovými plackami
Foto: Martin Štrbka

Špecialita Hotela Arkáda v Levoči je tvorená tromi druhmi grilovaného mäsa prekladaného zemiakovými plackami.

2
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
160 g
160 g
Na zemiakové placky:
3 ks (menší)
3 strúčiky
1 ks
podľa potreby
 (alebo majorán)
Ešte potrebujeme:
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na medailóniky a mierne naklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, potrieme olivovým olejom a necháme odležať v chladničke.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku, vajcom, múkou, dochutíme soľou a tymianom alebo majoránom.

  3. 3

    Kukuricu varíme v osolenej vode asi 20 minút, očistíme a rozpolíme. Kukuricu dochutíme soľou, grilovacím korením, rozpolíme a grilujeme z každej strany asi 10 minút.

  4. 4

    Mäsové medailóniky aj menšie zemiakové placky opekáme na grilovacej panvici z každej strany asi 3 minúty. Na špajdle striedavo napichujeme jednotlivé druhy grilovaného mäsa a placky. Podávame s grilovanou kukuricou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia