Šošovicová sekaná
Šošovicová sekaná

Vegánska sekaná

crenai - fotkacrenai, 3. januára 2022
Vegánska sekaná
Foto: crenai

Jednoduchý vegánsky variant tradičnej sekanej.

1
porcia
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks veľký
1 ks
4 strúčiky
5 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu premyjeme a varíme vo vode 10 minút (do mäkka). Zemiak ošúpeme, nakrájame a uvaríme vo vode do mäkka. Paradajku ošúpeme a nakrájame.

  2. 2

    Všetko zmiešame a vypracujeme pevnú, mierne vlhkú hmotu.

  3. 3

    Hmotu vytvarujeme na plechu a dáme piecť do rúry na 180 °C. Po 15 minútach pečenia vyberieme, polejeme kečupom a vrátime do rúry ešte na 10 minút.

Diskusia k receptu

bugout
Aj ja vyskúšam, ale pridám do nej majoránku a tvrdý syr nastrúhaný. S veganskym syrom nemám doma v kuchyni skúsenosti, takže bude to bežný syr. Raz som mal burger z červeného šošovice a bol excelentný. A aj majonézu z črevnej šošovice, tiež bola parádna.... @crenai ten zemiaková tam dávaš nakrájaný? Nepopučíš ho?
1x asia
crenai
@bugout (6.1.2022 12:54)

Nie, zemiak je iba nakrájaný. Keď sa pozrieš na fotku, uvidíš tam kúsky zemiakov. :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia