Univerzálne cesto na cestoviny fotorecept
Foto: kucharronald
Je tu mnoho receptov na cestoviny, ale chcem ukázať, ako to robím ja.
príprava
na 250-0 °C
Postup
-
1
Pripravímje všetky suroviny.
-
2
Pripravíme aj váhu, na ktorej pozrieme, koľko má hmotnosť vajíčko :) U mňa malo hmotnosť práve 50g, tak som potreboval 100g múky.
-
3
Zo surovím vymiesime tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na minimálnu hrúbku-ako vieme. Ja som vyvaľkal na papierovú hrúbku :)
-
4
Cesto posypeme múkou a necháme sušiť. CCA 15 min.
-
5
Príprava rezancov do polievky: Usušené cesto nakrájame na pásiky. Podľa toho, aké dlhé chceme mať cestoviny.
-
6
Potom nakrájame podľa použitia (niťovky- polievka, rezance,...)
-
7
Potom rezance či niťovky dáme na papier na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 250stupňov. Rúru vypneme a necháme cestoviny sušiť minimálne 1hod. Zatial dvere na rúre neotvárame.
-
8
Mrvenička: Tuhé cesto nerozvaľkáme, ale na strúhadle nastrúhame. Potom sušíme v rúre 1 hod.
-
9
Fliačky: Cesto rozvaľkáme na hrúbku papiera, nakrájame na pásiky, potom na dlhé rezance a tie na kocky.Potom sušíme v rúre 1 hod.
Diskusia k receptu