Torta Marlenka

jjet - fotkajjet, 15. augusta 2012

Staročeský perník v torte !

90 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
700 g
2 ks
1 PL
1 PL
2 PL
100 g alebo Hera
Plnka:
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Lyžicu sódy zmiešanú s octom si pripravíme v blízkosti hrnca. Do vyššieho hrnca dáme maslo, med a cukor, počas varenia vymiešame. Potom pridáme pripravený ocot so sódou a miešame ďalej. Za stáleho miešania pridáme vajcia. Keď sa na povrchu objaví pena a začne hnednúť, tak odstavíme z ohňa. Hneď pridáme múku a zamiešame. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vyvaľkáme na tenké plátky a po upečení každú zarovnáme ( pomocou pokrievky alebo hrnca ). Pečieme 2-3 min. a plech si poriadne vymastíme, aby sa cesto neprilepilo.

  3. 3

    Salko si uvaríme vo vode /môžeme si uvariť dopredu/, tak 2 hodiny a necháme vychladiť. Keď je vychladené, tak ho vyšľaháme s Heliou.

  4. 4

    Upečené pláty natrieme plnkou (aj boky a vrch). Ak nám zostali kúsky z cesta, rozmrvíme a posypeme vrch torty. Ozdobíme čokoládou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia