Thajské zelené karí s jablkovými baklažánmi a kuracinou
Foto: 2010
Neviem preco sa to vola kari v Thajsku, nepouzivaju sa ziadne susene koreniny ako v tradicnych indickych kari lebo aj kari pasta je vyrobena Zobraziť celý popisNeviem preco sa to vola kari v Thajsku, nepouzivaju sa ziadne susene koreniny ako v tradicnych indickych kari lebo aj kari pasta je vyrobena z cerstvych ingrediencii.Nahodou som kupil nie tie najmensie "hraskove baklazany" ale podobne tzv."jablkove nevedel som co si nimi tak som vygoogloval tento tradicny Thajsky recept.Takze zelene kari s baklazanmi , zemiakmi a kuracinou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0.5 kg |
|
0.250 kg |
|
0.250 kg |
|
400 ml |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
1 ks |
|
1 strucik |
|
1 lyzicka |
|
2 lyzice |
|
1/2 hrnceka |
|
|
Postup
-
1
Thajske baklazany sa daju nahradit normalnym ( skusil som dat polku na kolecka ale bez supy) bez problemov ,tie male jablkove som nakrajal na polky, netreba ich supat ani oprazat samostatne. Kuracie prsia nakrajane na mensie kocky tak isto zemiaky. Cibulu a cesnak som nakrajal na drobno. Na obrazku je odfotenych vela surovin ktore idu do thajskej kari pasty, ale ta sa da kupit pripravena , takze zazvor, kafirova limetka citronova trava , chili atd.. netreba staci kupit pripravenu pastu.Pozor ked je pasta original thajska , bude dost stiplava .Thajske zelene kari nema nic spolocneho so susenym kari praskom.
-
2
Do woku dame rozohriat par lyzic oleja , dame oprazit nakrajanu cibulku a cesnak. Pridame cca. 2 lyzice zelenej kari pasty, 2 minuty prehrejeme za staleho miesania,. Pridame konzervu kokosoveho mlieka 400 ml. ked sa zacne varit pridame na krajane kuracie prsia , nakrajany baklazan a zemiaky.( ja som chcel mat viac stavy tak som pridal 100 ml. kuracieho vyvaru).Ked chcete mat pravu thajsku chut tak na miesto soli ,pridajte lyzicu rybacej omacky.
- 3
Po asi 20 minutach som pridal lyzicku cukru a za hrst nakrajanych bazalkovych listkov. Dusime zakryte pokial kuracie maso a zemiaky nie su makke.
- 4
Ochutime stavou z limetky , posolime a okorenime podla chuti. Servirujeme s jasminovou ryzou, alebo len tak same - su tam zemiaky v tomto originalnom thajskom kari ( nie je to slovensky dotatok).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
radsej ochutnaj pred tym ako das, mne to nevadi ale pre moju zenu to bolo moc stiplave.
Inac v Thajsku som jedol velmi podobne ale so zelenou fazulkou ked nemas baklazan.
Uz ani nie daju sa kupit, hlavny problem je ze zelene kari je z tych najostrejsich naozaj palive, su aj ine ako cervene ktore su ovela menej stiplave.