Foto: 2010
Preco Tamaulipas ?( je to hned vedla ) no ja som isiel robit klasicky recept Veracrous morsku stuku. Daktore suroviny som pomenil v Zobraziť celý popisPreco Tamaulipas ?( je to hned vedla ) no ja som isiel robit klasicky recept Veracrous morsku stuku. Daktore suroviny som pomenil v pristave mali krasnych lacnych lososov a v ladnicke som mal cierne olivy na miesto zelenych.Plus jeden sef kuchar ma inspiroval pridanim cerstvych uhoriek,
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1kg |
|
4 |
|
200 ml krájané v konzerve |
|
1 nakrajana na kusky |
|
2 nakrajane na kusky |
|
2 menšia cerstve |
|
1 |
|
2 lyzice |
|
2 lyzicky |
|
1 lyzicka |
|
100 ml |
|
|
|
2 lyzice |
|
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme a nakrajame na kusky.Uhorky pouzil som velmi mlade rozkrojil na polku po dlzke a lyzickou vyskrabal zrnka .Ked su starsie treba osupat kozu.
-
2
Do woku na ptochu oleja som dal oprazit cubuli a cesnak a pridal zeleninu.
-
3
Prelozil do zapekacej misky pridal paradajky v konzerve ( alebo hrncek rozrobeneho pretlaku vo vode). Posypal olivami a kaparami.Podlial suchym vinom pol hrnceka
-
4
Poukladali sme "podkovicky lososa ochutili poliali trochu olivovym olejom a dali piect do rury.cca 25 minut.
na Slovensku?Recept je vyborny,ale tazko realizovatelny, tak aby chutil rovnako .Ukladam si ho ,mam pristav blizko;-)
@erasehead mam znacku... volaju sa "bez mena" su od susedov. ( kosievam im travu pred domom a su to Kalamata olivy ).
Este nevieme ake nasledky na morske zivocichy bude mat radioaktivita z japonskych elektrarni . Nevyzera to dobre;-((
Jasne ze budu skody ale tak v okoli my sme odtial cca 7000 km daleko to je asi tak podobne ako z New Yorku do Bratislavy.