Foto: aleana
Postup
-
1
Cesto: teplé mlieko, 2 vajcia, 2 lyžičky sušeného droždia, 3 lyžice cukru, trochu soli, vanilka, 50 g masla polohrubá múka
- 2
tvarohovú plnku: 400 g tvarohu , pridáme cukor podľa chuti, trochu soli, vanilka, 50 g hrozienok, 1 vajce. Ak máte nízkotučný tvaroh pridajte 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany.
- 3
Uhnietime hustejšie kysnuté cesto. A nechajte odpočinúť 40 minút,nech cesto podkysne.vyvaľkáme na cca 1 cm a vykrajujeme kolieska .v strede každého si na plechu ktorý si pretým vymastíme urobíme dnom pohárika ktorým sme to vykrajovali,po vykysnutí priehlbinku,ktorú naplníme pripravenou tvarohovou plnkou.potierame s rozšľahaným vajíčkom,s lyžicou cukru..pečieme pri 180 °C cca 20 min..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu