Špargľovo-hubová štrúdľa fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 4. marca 2014
Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept)
Foto: kecemis

Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu objavilo par hubovych receptov, som ho vyhladal, oprasil a Zobraziť celý popisUz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu objavilo par hubovych receptov, som ho vyhladal, oprasil a ponukam tak ako ho pripravujem ja.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
50-60 minút
na 200-240 °C

Suroviny

200 - 300 g
2 ks
1 ks
2 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
500 - 600 g
3 - 6 ks
1/3 hrnček
8 ks




Postup

  1. 1

    Huby, ja som pouzil mlade bedle, som nakrajal na drobnejsie, paprika, pouzil som cervenu a zltu masitu paprika, som ocistil a tiez nakrajal na drobnejsie kusky. Taktiez cibulu som nasekal nadrobno, pouzil som stredne velku a ani som si nepoplakal, pripravil som si cesnak na neskor.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky som dal huby, paprika, cibulu, troche oleja 1pl, troche sol, korenie, tymian. Zavrel som misku a dobre som s nou zahrkal.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto dobre premiesanu zmes som dal na plech vystlany papierom a jemne natrety olejom. Rovnomerne rozlozene som to dal zapiect na 220 stupnou na desat minut.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitym som dal do misky sparglu nakrajanu na priblizne 1 cm kusky, zbavene drevnatej casti na spodku, pretlaceny cesnak, zvysny olej 1pl. Kto chce a ma rad moze tu primiesat aj parmesan syr. Misku som zavrel vrchnakom a znova zatrepal. Po desiatych minutach som sparglu pridal k hubovej zmesy a dal znova zapekat priblizne na 15 minut.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzicasom som pripravil listkove cesto, kazdu vrstvu (8) som natrel rozpustenym maslom. potom som dal na takto pripravene cesto troche vychladnutu zmes, tak aby mi po okrajoch zostali 2-3 cm volne.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kratsiu stranu som prehol a ......

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dlhsiu hranu cesta tiez prelozil a zroloval. Prelozil som na plech vylozeny papierom na pecenie, natrel rozpustenym maslom. Vrch som narezal priblizne tak ako budu velke porcie a dal piect na 200 stupnou asi25 minut.

    Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
totok sa mi velmo paci, len kde vziat sparglu a nekradnut? ty nemat hrkaciu misku, tak si strateny :-)
safran
výbornééé... ukladám... urobím z hlivy, keď bude špargľa, pravdepodobne ma budú lákať 2 farebné verzie podľa špargle
a tenké štrúdľové cesto
vďaka za inšpiráciu :-)
eviana
Milý @kecemis , nádherná štrúdľa, začínam vážne uvažovať, že sa presťahujem bližšie k Tvojej kuchyni :)
Nondum omnium dierum sol occidit :)))
mariamka
fajne si to nahrkal, to cesto asi nebude typicke nase listkove, skor to filo alebo strudlove, ale v pohode by som to zabalila do listkoveho, natrela bravc. mastou /sa mi pri strudlach osvedcila/, upiect pekne do chrumkava, tu sparglu asi tiez budem musiet niecim alternovat, este neviem cim :)
havino
ozaj dobre si nahrkal, ukladám, veľmi sa mi pozdáva, špargľu nedám, ale syr určite
elixir
No teda, to je krása... Len nemám čerstvé huby, iba mrazené. Myslíš, že aj tie sa dajú použiť? Bo teraz mám prvý krát mrazené huby (ulovené v obchode)... nemám s nimi skúsenosť.
kecemis
Dakujem Vam vsetkym za komentare. @afataga to vies, ked muz v kuchyni obajavi Ameriku, nevie skoncit. @mariamka nie som odbornik na cesto. Pre mna je listkove alebo strudlove stale to iste. Nepouzivam ich casto a ked tak si kupim. @elixir ak mas tie huby predvarene tak ich daj na plech spolu so sparglou, nevidim dovod preco by to nemalo fungovat. @eviana dufam, ze nie, ale nulla aetas ad discendum sera. Porozmyslam tiez o nejakom tom razscesti mna k tvojej a teba k mojej kuchyni. Vdaka.
pusta
@kecemis milý mirko, to musí byť neskutočná dobrota, fajnová, plná samých dobrých a zdravých vecí, zeleninka vynikajúco skombinovaná.
krásny recept za *****
marianne
take recepty davate teda...ze sa nemozem odtialto dostat...strudla pre mna ako stvorena @mirko
kecemis
Dakujem Vam dievcence a chlapec za pozastavenie sa precitanie receptu. Verim, ze ak sa rozhodnete ho okostovat, tak Vam bude chutit.
elixir
@kecemis dnes som piekla túto štrúdľu na večeru, len pár zmien som musela... fajné zeleninové jedlo, chutilo nám, ďakujem za recept :)



kecemis
@elixir vdaka za feedback. Potesilo. Mozno by si mohla spomenut o ake zmeny slo aj pre mna a aj pre ostatnych. Tvoja fotka je super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia