Inšpirovala som sa viacerými receptami, aj videami. Musím priznať, že prvý pokus vôbec nevyšiel :D, ale ten druhý odišiel z chladničky za 2 dni Zobraziť celý popisInšpirovala som sa viacerými receptami, aj videami. Musím priznať, že prvý pokus vôbec nevyšiel :D, ale ten druhý odišiel z chladničky za 2 dni :)
na 170 °C
Postup
-
1
Vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do formy, dáme piecť na 20minút.
- 2
Buď si salko skaramelizujeme, alebo kúpime už hotové karamelové. Uvaríme ho spolu s maslom. (ak chcete pridajte aj cukor, ale podľa mňa úplne stačí sladké salko )Keď je hmota hladká pridáme do nej slané arašidy. Naozaj slané :) Ešte teplé vylejeme na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť do chladničky. Polejeme kvalitnou čokoládou rozpustenou nad parou s troškou masla.
- 3
Krájala som ho ako klasický koláč, keďže som ho robila v okrúhlom plechu. No dá sa krájať aj na obdĺžničky a následne samostatne, len to je nadlhšie :) Odporúčam je úžasný !!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu