Inšpirovala som sa viacerými receptami, aj videami. Musím priznať, že prvý pokus vôbec nevyšiel :D, ale ten druhý odišiel z chladničky za 2 dni Zobraziť celý popisInšpirovala som sa viacerými receptami, aj videami. Musím priznať, že prvý pokus vôbec nevyšiel :D, ale ten druhý odišiel z chladničky za 2 dni :)

20 minút
na 170 °C

Suroviny

Plnka :
270 g
1 ks
150 g
Cesto :
250 g
180 g
100 g
Poleva :




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do formy, dáme piecť na 20minút.

  2. 2

    Buď si salko skaramelizujeme, alebo kúpime už hotové karamelové. Uvaríme ho spolu s maslom. (ak chcete pridajte aj cukor, ale podľa mňa úplne stačí sladké salko )Keď je hmota hladká pridáme do nej slané arašidy. Naozaj slané :) Ešte teplé vylejeme na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť do chladničky. Polejeme kvalitnou čokoládou rozpustenou nad parou s troškou masla.

  3. 3

    Krájala som ho ako klasický koláč, keďže som ho robila v okrúhlom plechu. No dá sa krájať aj na obdĺžničky a následne samostatne, len to je nadlhšie :) Odporúčam je úžasný !!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia