Obľúbená slepá kura alebo babka je súčasťou kyslej polievky z kyslej sudovej kapusty. Slepá kura je vlastne knedlľa uvarená priamo v polievke. Postup prípravy: - Zobraziť celý popisObľúbená slepá kura alebo babka je súčasťou kyslej polievky z kyslej sudovej kapusty. Slepá kura je vlastne knedlľa uvarená priamo v polievke. Postup prípravy: - na kocky nakrájané staršie pečivo /3 ks/ zalejeme 2 dl mlieka, vytlačíme prebytok, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačené dva strúčiky cesnaku a na jemno nakrájanú menšiu cibuľu osmaženú na slaninke. Do zmesi pridáme 3-4 pl hrubej múky a polovicu kávovej lyžičky jedlej sódy. Po vymiešaní rozdelíme na 4 knedlíky a varíme v polievke
Diskusia k receptu