Je júl a kopa marhúľ. Lekvár a kompót už je hotový, niekoľko kilo čerstvých marhúľ sme už zjedli a prestáva to byť zábavné. Keďže Zobraziť celý popisJe júl a kopa marhúľ. Lekvár a kompót už je hotový, niekoľko kilo čerstvých marhúľ sme už zjedli a prestáva to byť zábavné. Keďže sme nemali chlieb, urobili sme si túto rýchlu a sladkú večeru.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvar. Ryža má byť mäkká ale nie rozvarená. Až bude uvarená, ešte do teplej zamiešaj vanilkový cukor a mlieko. Prikryté nechaj stáť kým sa neurobia marhule.
- 2
Marhule odkôstkuj a rozrež na štvrtiny. Daj ich do kastróla a podlej vodou. Pomaly zohrievaj až voda varí. Marhule pustia šťavu, takže to určite nebude suché. Treba daťpozor aby sa marhule nerozvarili ale len pustili šťavu. Poriadne ich posyp kryštálovým cukrom - má to byť sladké a marhule sú kyslé. Až sa cukor rozpustí pridaj rum a ďalej nevar.
- 3
Na tanier daj kopu ryže a navrch marhule. Polej šťavou a pokvapkaj medom. Môžeš to ešte prizdobiť lístkom medovky alebo mäty - výborne sa hodík zlatej farbe marhúľ a medu. Toto jedlo sa dájesť aj na studeno - obzvlášť v júli, keď je horúci večer a marhule Ťa už nebavia - dostaneš na ne opäť chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu