Sladká ryža s marhuľami

majok - fotkamajok, 12. marca 2016

Je júl a kopa marhúľ. Lekvár a kompót už je hotový, niekoľko kilo čerstvých marhúľ sme už zjedli a prestáva to byť zábavné. Keďže Zobraziť celý popisJe júl a kopa marhúľ. Lekvár a kompót už je hotový, niekoľko kilo čerstvých marhúľ sme už zjedli a prestáva to byť zábavné. Keďže sme nemali chlieb, urobili sme si túto rýchlu a sladkú večeru.

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

200 g
3 lyžice
1 bal.
10 ks
5 lyžíc
1 lyžica
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Ryžu uvar. Ryža má byť mäkká ale nie rozvarená. Až bude uvarená, ešte do teplej zamiešaj vanilkový cukor a mlieko. Prikryté nechaj stáť kým sa neurobia marhule.

  2. 2

    Marhule odkôstkuj a rozrež na štvrtiny. Daj ich do kastróla a podlej vodou. Pomaly zohrievaj až voda varí. Marhule pustia šťavu, takže to určite nebude suché. Treba daťpozor aby sa marhule nerozvarili ale len pustili šťavu. Poriadne ich posyp kryštálovým cukrom - má to byť sladké a marhule sú kyslé. Až sa cukor rozpustí pridaj rum a ďalej nevar.

  3. 3

    Na tanier daj kopu ryže a navrch marhule. Polej šťavou a pokvapkaj medom. Môžeš to ešte prizdobiť lístkom medovky alebo mäty - výborne sa hodík zlatej farbe marhúľ a medu. Toto jedlo sa dájesť aj na studeno - obzvlášť v júli, keď je horúci večer a marhule Ťa už nebavia - dostaneš na ne opäť chuť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia