Škoricové koláče
Škoricové koláče

Škoricové osie hniezda

Marek Oroszi
majiteľ pekárne Pošeň v Stupave, 28. februára 2021
Škoricové osie hniezda
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
1 kocka
100 g
200 ml
3 ks
1/2 ČL
Škoricová plnka:
100 g
2 PL
60 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Do časti teplého mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžičku hladkej múky a cukru. Dobre premiešame. Necháme postáť okolo 15 minút pri izbovej teplote kým vzíde kvások.

  2. 2

    Do misky dáme hladkú múku, olej, zvyšné mlieko a cukor, žĺtky, soľ a vykysnutý kvások. Všetko spolu poriadne vymiešame do hladka, aby sa cesto nelepilo. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť – na teplom mieste bez prievanu.

  3. 3

    Škoricová plnka: Maslo vymiešame s práškovým a so škoricovým cukrom.

  4. 4

    Nakysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 milimetre a potrieme ho škoricovou zmesou. Zavinieme a rolku nakrájame 3 cm hrubé kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Potom ich necháme ešte 30 minút podkysnúť.

  5. 5

    Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme asi 10–15 minút do zlatista.

Diskusia k receptu

janger
Vo vasej pekarni je iste radost nakupovat :-)
angela85
Cesto sa mi zdalo veľmi riedke a mastné i keď som dala iba 150 g oleja,aj tak som pridala ešte múky. Ale inak výsledok potom bol veľmi dobrý a chutný. Uvidím ešte po vychladnutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia