Simit fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 10. júna 2011

Simit nájdete v Turecku na každom kroku. Je to taký "bagel" obalený v sezame. Najlepšie chutí čerstvo upečený so syrom, olivami a čiernym čajom. Zobraziť celý popisSimit nájdete v Turecku na každom kroku. Je to taký "bagel" obalený v sezame. Najlepšie chutí čerstvo upečený so syrom, olivami a čiernym čajom.

6-8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 240 °C

Suroviny

7 g
1 PL
50 ml vlažná
2 1/4 hrnčeka
1/2 ČL
1 PL
175 ml vlažná
na posypanie:
  nasucho opražený
  na potretie




Postup

  1. 1

    Najskôr si v malej miske pripravíme kvások z droždia, vody a cukru. Necháme odpočívať 15 min.

    Simit (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku zmiešame s vodou, kváskom, soľou a olivovým olejom. Ja som pridala aj trocha melasy, ale vôbec nemusíte dávať. Vypracujeme riedke cesto a miesime 15 minút.

    Simit (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do sklenenej misy vlejeme 1 PL olivového oleja a vložíme cesto. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme hodinu kysnúť. Potom cesto vyberieme, premiesime, prípadne si pomôžeme múkou, keďže sa bude lepiť. Rozdelíme ho na 6 bochníčkov, ktoré opäť prikryjeme fóliou a ešte 20 min necháme kysnúť.

    Simit (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bochníčkov vytvarujeme šúľky dlhé asi 30 cm a zvinieme do tvaru prstena. Každé potrieme vodou a z jednej strany obalíme v sezame. Položíme na plech (na papier) a necháme ešte 20 min podkysnúť podľa toho aké veľké chcete mať. Rúru predhrejeme 20 min pred pečením na 240 °C. Simit vložíme na strednú alebo druhú mriežku odvrchu. Najskôr pečieme pri 240 °C cca 8 minút, potom znížime teplotu na 210 °C a pečieme ešte 15 minút. Tesne pred dopečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyberiem, necháme vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť :) ak ich nezjete v ten istý deň, najlepšie ich je skladovat v chladničke v plastovom vrecku max 3 dni. Ale už potom nie sú také dobré. Tak dobrú chuť a trpezlivosť, lebo to cesto je dosť potvora :) ale námaha stojí za to;)

    Simit (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
tiež sa mi páči... obávam sa však, že by som ho v mojej rúre za taký čas pri tejto teplote spálila...
nazarboncuk
ďakujem milé dámy :)
@jatanika ak máš silnú rúru tak stačí nastaviť teplotu na nižšiu, myslím že by to nemal byť problém ;) no a strážiť ich krásavcov
lucicik
Odporucam potriet tahin zmiesany s trochou vody ( na roriedenie konzistenie) - doda typicku simit-ovu chut:-)
slavka2012
Robila som ich vcera, boli fantasticke, na dnes zostali len tieto dva.Urcite ich este urobim. vdaka za recept.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia