Šalát z hadej uhorky

2010 - bez fotky2010, 27. júna 2010
Šalát z hadej uhorky
Foto: 2010

Raz tu bola diskusia o rozlicnych uhorkach , a nahodou som na trhu natrafil na tuto hadiu uhorku alebo armensku alebo fekkous tiez uri. Vyborna Zobraziť celý popisRaz tu bola diskusia o rozlicnych uhorkach , a nahodou som na trhu natrafil na tuto hadiu uhorku alebo armensku alebo fekkous tiez uri. Vyborna chut, tenka supka malinke semienka chrumkava bolo ju skoda nakrajat na drobno tak sme ju nakrajali na vacsie kusky s jogurtom a matou.Letna pochutka.

20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
200  ml
2 ks
2  struciky
 za hrst
8 ks
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Uhorky sme mali strednej velkosti ,poumyvali a naozaj maly vybornu vyraznejsiu uhorkovu chut plus velmi tenka hladka koza. Tak sme ich nakrajali na vacsi kolieska cca.1cm. aj palicky. Cherry paradajky sme nakrajali na polky, jarnu cibulku na drobno tak isto cesnak na jemne. Vsetko poriadne premiesali. V myske sme zmiesali jogurt s nadrobno nakrajanou matou a petrzlenovou vnatou ochutili solou a korenin a pridali citronovu stavu podla chute. Vsetko sme poriadne premiesali a dali schladit. PS: Ta mata je thajska co ma cervenkavu farbu okrem farby je chutove aj vonou ako nasa.

Diskusia k receptu

babidka
nasiali sme v skleniku tieto uhorky a som velmi zvedava , ci z nich nieco bude . pokial vyrastu /ak vyrastu/ tak si ten salat urobim z takych obycajnych - nasich . ked su mladucke a cerstvo odtrhnute , tak su ohromne . k tomu salatiku uz nic netreba- len ak vidlicku:-)))))
2010
tinca, ja som to tiez prvy krat videl, len som prekvapeny ze sa tak malo pestuje ,lebo chut a struktura je vyborna.Dal som google co ma este viac prekvapilo je to vlastne melon co chuti ako uhorka.( Cucumis melo var. flexuosus,) vola sa to tiez uri.?
babav
Vyborna kombinacia chuti! Takeho uhorkoveho hada som este nevidela ,ale hladke ,dlhe bez zrniecok ,tu dostat kupit;nikdy nie su horke ,daju sa tiez jest bez okrajania supky.
marienka44
2010, nepises v recepte, ci treba uhorku osupat. Ja robim salat len z polnych uhoriek alebo z dovozovych vo folii a tie maju tiez tenku supku. Nastruham ana nerezovom struhadle tenke kolieska , osolim morskou solou, pricukrim s trstinovym cukrom. Pridam krajanu cibulku, niekedy prelisovany cesnak, pokrajanu zelenu papriku a samozrejme nesmie chybat pokrajana pazitka. Pred podavanim pridam ocot, ale najnovsie davam stavu z vytlaceneho citrona, lebo ocot je kyselina, ktora okysluje telo a prekyslenie sposobuje vsetky choroby. Na ozdobu sa moze posypat ciernym cerstvo mletym korenim a cervenou paprikou.
cinkla
Prave mi dve taketo "hadata"dorastaju neplanovane na zahradke. Este ma aj prekvapilo, co su to za cuda - tak sa na ne teraz tesim...
2010
marienka44, neosupame maju velmi tenku supku a nie su horke.
cinkla ? a to co povoden vam ich doplavila .Inac ako som pisal "technicky" je to melon -ktory chuti ako uhorka preto nie su nikdy horke aj ked mozu dorast vysoko cez pol metra.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia