Stir fry Lotus

2010 - bez fotky2010, 13. septembra 2010
Stir fry Lotus
Foto: 2010

Neel tu pridal daco co sa nedalo prelozit tak ja pridam co maju zatial len v botanickej zahrade , lotusovy leknin.V aziii je Zobraziť celý popisNeel tu pridal daco co sa nedalo prelozit tak ja pridam co maju zatial len v botanickej zahrade , lotusovy leknin.V aziii je to povazovane za liecivu rastlinu lebo zahrnuje , zem , vodu aj vzduch. Takze lotusovy koren vo woku.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2  cm
2  struciky
2 ks
1 ks
2  lyzice
1  lyzica
1   lyzice
1  lyzica




Postup

  1. 1

    Lotusovy koren osruhame zo supy ako zemiaky a nakrajame na platky aby nam nezmenili farbu tak ich odlozime do pooctovanej vody.( platky vyzeraju ako kolesa na voze ). Medzi tym si pripravime na drobno nakrajany cesnak ,cerstvy zazvor , chilli papricku a jarnu cibulku.

  2. 2

    Do rozhriateho woku n a trochu oleja dame oprazit zazvor, cesnak a chilli nakoniec pridame jarnu cibulku. Po chvili pridame nakrajany lotus , a miesame a prazime pridame sojovu omacku niekolko minut pokial zmeni farbu na priehladnu ( stale ale ostava chrumkavy) tak aby nam trochu skaramelizoval.Okorenime podla chuti korenim a trochou sezamoveho oleja a nakoniec posypeme sezamovymi semiackami.

  3. 3

    Servirujeme bud ako prilohu ale je to super ako teply salat.

Diskusia k receptu

babav
Zaujimavy recept,ale pre nas nedostupny,iba ak by sme
si ten koren zamenili za svajciarsky deravy syr,ktory mi ho
vzhladom pripomina;-).
egreska
krasne ,videla som o tom dokument..lotosovy kvet tiež vypražali..tuším sa tá rastlina da skonzumovat cela -koren,stonka a aj kvet..oprav ma @2010 ak sa mylim..
ejta
Nechcem rýpať, ale nemal by to byť lotos, lebo lotus mne skôr pripomína preteky formule1..... :-)
michsamant
@ejta ak si pochopila o co ide, tak si myslim, ze je jedno ci lotos alebo lotus, nie ;) hlavne, ze vieme o co ide @2010 ok, skusim sa tu na to popytat, recept jednoduchy a zaujimavy
wevewe
zaujimave. ale obavam sa, ze mi nezostane nic ine len tu tvoju fotku obdivovat ;-)
evanaaa
No sranda, ten surový koreň mi pripadá ako tá dlhá biela reďkovka, ibaže s dierami. Ale ochutnala by som, čo to má za chuť.
lucylee
tak toto je poriadna exotika, myslíš, že by sa dal kúpiť aj v Kórey? Za pár dní tam pôjdem, tak by som ho kúpila a ochutnala v tvojom recepte
2010
lucylee, nemusis kupovat daj si to v restike v Korrei "Yeon-gn Jorim"
to je ich verzia
michsamant
Ja som dnes v obchode objavila lotosovy koren, suseny. Pouzil si ho niekedy suseny? Treba ho namacat, nevies? Zatial som ho nekupila, ked neviem ako s nim narabat, lebo som si pamatala, ze ty si ho supal, cize si mal cerstvy. Toto boli take male kolieska.
2010
ano aj tu je dostat suseny , namocit podla navodu ...
michsamant
na ako dlho ho maca? lebo tu ho maju len v takych sacikoch bez navodu na dalsiu pripravu. potom s takym namocenym postupovat ako tu v tvojom recepte, akoby to bol cerstvy?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia