OPRAVTE RECEPT! SUROVINY VYPÍŠTE DO TABUĽKY A DOPLŇTE POSTUP. REDAKCIA potrebujeme: 500 g hladkej múky,35 g droždia , soľ , 15 g praškového cukru do Zobraziť celý popisOPRAVTE RECEPT! SUROVINY VYPÍŠTE DO TABUĽKY A DOPLŇTE POSTUP. REDAKCIA potrebujeme: 500 g hladkej múky,35 g droždia , soľ , 15 g praškového cukru do kvasku ,300 ml mlieka, 60 g masla , 2 vajcia, 1 lyžicu mletej rasce , 1 vajce na potretie. Na posypanie :celú rascu, hrbozrnú soľ .
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Rozmrvené droždie dáme do misky, pridáme soľ .práškový cukor ,trochu hladkej múky ,vlažné mlieko a necháme vyschnúť kvasok.
- 2
Do zvýšenej preosiatej hladkej múky pridáme vykysnutý kvasok, zmäknuté maslo, soľ , vajcia ,a mletú rascu. vypracujeme hladké cesto , ktoré na teplom mieste necháme 30min. nakysnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. z každej časti cesta nakrájame menšie kúsky, z ktorýchvyformujeme rožteky. uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a nechávame 15 min.nakysnúť. povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom,posypeme celou rascou ,hrubozrnou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre , do zlatista
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu