Raffaello torta

aleana - fotkaaleana, 4. marca 2012
Raffaello torta
Foto: aleana

Mám veľmi rada raffaello guličky, preto som ani na chvíľku nezaváhala, keď som u Slávky natrafila na tento zákusok. Pri väčšine receptov na sladkosti Zobraziť celý popisMám veľmi rada raffaello guličky, preto som ani na chvíľku nezaváhala, keď som u Slávky natrafila na tento zákusok. Pri väčšine receptov na sladkosti si pomer cukru upravujem, aj tu to tak bolo. Ubrala som asi 40 g. Pre mňa to bolo aj takto dostatočne sladké.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Krém: 400 ml (2 ks) šľahačkovej smotany 200 g (2 ks) bielej čokolády 2 balenia stužovača do šľahačky Piškótové cesto: 5 vajec 140 g kryštálového cukru 130 g polohrubej múky 1/2 balenia prášku do pečiva 1 lyžica oleja 2 lyžice vody strúhaný kokos 6 ks raffaello guličiek

  2. 2

    Krém do torty som pripravila deň vopred. Na miernom ohni som si v šľahačkovej smotane rozpustila bielu čokoládu. Aby mi neprihorela, niekoľko krát som ju premiešala. Smotanovo-čokoládovú zmes som nechala vychladnúť, a až potom som ju premiestnila do chladničky, do ďalšieho dňa. Piškótové cesto som si pripravila tak, že som si rozdelila žĺtka a bielka. Bielka som si vyšľahala so štipkou soli do tuha. Potom som si vyšľahala žĺtka s cukrom a postupne som pridávala múku, do ktorej som si primiešala prášok do pečiva. Pridala som aj olej a aj 2 lyžice vody, aby sa cesto trošku uvoľnilo. K žĺtkovej mase som si primiešala asi 1/3 bielkov, aby sa cesto dalo lepšie miešať. Nakoniec som opatrne primiešala aj zvyšok bielkov. V predhriatej rúre som cesto piekla 16 min., na 180°C. Je potrebné ho kontrolovať. Keď sa už na špáradko nenalepí cesto, tak je hotové. Cesto som nechala vychladnúť. Medzitým som si smotanovo-čokoládovú zmes vyšľahala s 2 stužovačmi. Keď cesto vychladlo, tak som ho pomocou veľkého nožíka prerezala na polovicu a spodnú časť cesta som potrela polovičkou krému. Na krém som položila druhú časť cesta a celú tortu som potrela krémom (aj kraje). Posypala som ho strúhaným kokosom a dozdobila originál raffaello guličkami. Je lepšie keď sa ešte torta dá na pár hodín do chladničky, aby aj krém stuhol. Potom si len uvariť kávu a nakrájať tortu ...

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia