Ryba v alobale

salinka - fotkasalinka, 20. septembra 2013
Ryba v alobale
Foto: salinka

Zdravé, chutné jedlo s jednoduchou a rýchlou prípravou.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

 plátky




Postup

  1. 1

    Filety z obidvoch strán osolíme a okoreníme. Položíme na pripravený alobal a potrieme cesnakovou pastou.

    Ryba v alobale - obrázok 1
  2. 2

    Obložíme plátkami citróna a kôpkou sušených paradajok. Pokvapkáme roztopeným maslom.

    Ryba v alobale - obrázok 2
  3. 3

    Alobal dôkladne uzavrieme, aby nám nevytiekol obsah, balíčky uložíme na plech na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Necháme 20 minút dusiť, potom rybku rozbalíme a necháme zapiecť. Dobrú chuť.

    Ryba v alobale - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Jednoduché a dobré, k tomu zemiakové pyré.....Ale pozor - slané ( veľmi) a kyslé by sa nemalo dávať do alobalu, viackrát som toto upozornenie čítala, asi kvôli obsahu hliníku.
salinka
To som teda nevedela, ďakujem za upozornenie. No vidíš a tento recept sme vyčítali v rakúskej kuchárke.
bozulka
My sme robievali podobne, len ja som dávala na spodok plátky zemiakov,trošku pokmínovala a niekedy som dala na vrch miesto másla plátky údenej slaninky.K tomu nejaký šalátik a na zahrade bol obed raz dva a okrem rýb všetko k dispozícii vlastné...
bozulka
Ano @salinka , surové, nakrájané na tenké plátky tak na pol cm.
Robievali sme aj živansku v alobale, každú porciu zvlášť.Tam išlo mäso kuracie alebo bravčové,cibuľa,zemiaky,paprika,slaninka alebo čo bolo k dispozícii,zabalila do alobalo a dala som na rošť.Mňamka to bola výborná k tomu biele vinko alebo kto mal radšej tak pivko.Takto sme trávili celé leto na záhrade s rôznymi dobrotami.Len škoda,že už je to všetko minulý čas...:-(
salinka
@bozulka , máš pravdu, už môžeme len nostalgicky spomínať na leto:-(
Ale tešiť sa na ďalšie:-))))
salinka
@2010 , prekrásne kúsky, ďakujem. Ja môžem rybku na hocijaký spôsob, len nech je veľa a často.
A kde ti "pokapali" ostatné recepty? :-(
salinka
@eraserhead , to sú ale fešáci:-)
Jasné, že grilovaná ryba s rozmarínom a maslom nesmie chýbať v palete letného menu! Som rybožrút:-)
2010
:-))) v reci bislama sa take rybky volaju - bon bon fis- (francuzsko anglicka hatlanica) za chvilu budu na Espiritu Santu ale v bananovych listoch.
 www.moyyan.com
salinka
@2010 , píííha, to by som sa dala prehovoriť. Ja som tento rok odbehla do Singapuru, kde sa križuje hádam kuchyňa celého sveta a tam som degustovala ryby na všakovaký spôsob. Len som bola časovo limitovaná, za 10 dní som nestihla toľko, čo by mi hrdlo ráčilo:-)
2010
@salinka , Singapore je najsamsuper jedna velka globalna zradelna, ujo google povedal cez 2300 restik a cez 10000 fast foodov uplny raj, a k tomu krasne zachody na kazdom rohu... zadarmo :-)
Bola si hore v bazene?
salinka
Boli sme len pod hotelom Marina Bay,hore nie, škoda:-( Navštívili sme aj Malajziu, Batu jaskyne, Melaku.., takže v Singapure už bola časová tieseň. Chcela som vidieť aj dažďový prales a aby mi kolegyne verili, že som bola na rovníku, boli sme chytať bronz na Sentose. Singapur je nádherná krajina.
salinka
Po Orchard road sme sa motali, ale o tom zámočku neviem. Odovzdám dcére tipy na výlet, dík:-) Odkiaľ tak dobre poznáš Singapur?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia