Foto: monika2mamina
Nedeľa večer a doma žiadne pečivo. Čo spraviť? Tento chlebík :-)
15
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
asi 3/4 hrnčeka podľa potreby |
|
2-3 hrste (nemusí byť) |
|
rôzne |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme bochník. Dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupnov asi hodinu, treba si to odsledovať.
varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-...
tiež tu nie je droždie, ale sóda bicarbona, čo je niečo ako prášok do pečiva v tomto chlebíku a je tu na mieste. pretože tento chlieb obsahuje celozrnnú múku, tak je síce hutnejší ako všetky chleby s celozrnnou múkou, navyše obohatený semienkami. mne sa tento chlieb veľmi páči.
podľa môjho názoru je to výborný chlieb, krásne foto na titulke. autorka si zaslúži plných *****
Inak soda bikarbona je cisty hydrogenuhlicitan sodny (odporuca sa pouzivat tam, kde je okyslujuca zlozka v ceste a tekutiny, ihned po pridani sa vytvara kyslicnik uhlicity, ktory cesto prevzdusni a preto sa ma pridavat tam, kde ide cesto hned do rury) a PDP okrem neho obsahuje aj vinny kamen ako okyslujucu zlozku a skrob - tu sa kyslicnik uvolnuje neskor, az vplyvom tepla)
môj prvý komentár k vám bol ostro kritický pri vašom recepte s klobásami.
neslúži vám pamäť? :-) akosi priskoro.
DDDDD
Váš prvý komentár k mojim kobásam ostro kritický :D :
pusta, 14. mája 2013 o 12:38
recept sa mi pozdáva, ale tá farba sa mi vidí bledá.
málo papriky, či nefarbí dobre? akú si použil? inak si veľmi šikovný a vynaliezavý, chválim.
dakujem ti za odpoved.
A viac neotravujte.
na osvieženie vašej pamäti:
varecha.pravda.sk/recepty/domace-bravcove-klobasy/40767-r...
Inak ďakujem, že máte môj recept uložený.
pusta, 15. mája 2013 o 17:35
@medesign , podľa môjho názoru nemáš pravdu.
my tu nie sme profíci. je dobrým zvykom uvádzať množstvo surovín, v tomto prípade koľko čoho sa má dať napr. na 1 kg mäsa, lepšie na 10 kg mäsa. potom to viem pripraviť, ochutnám a ak chcem dochutím ešte podľa seba. aj údaj o údení - akým dymom, ako dlho, čo pri tom použijem a podobne je potrebný - aj ako a čím to dosiahnem. nie všetci sme v tom zbehlí.
ak takéto veci chýbajú, potom je tvoj recept dobrý len pre teba samého.
a čo sa diskusií týka, tie sú tu na to, aby sa vysvetlilo, čo nie je jasné. preto pripomienky väčšiny z nás sú užitočné aj pre ostatných. neide len o čo, čo som ja sám spravil, aha pozrite sa všetci na mňa...
komentáre od @mesiar sú veľmi cenné a nami považované. podľa jeho receptov už mnohí z nás aj varili, hoci nie sme profíci, aj sa vydarili.
aj od teba by mohlo byť?
aby si veril, tak sa pozri:
» varecha.pravda.sk/recepty/domace-klobasy-fotorecept/9042-...
» varecha.pravda.sk/recepty/domace-klobasky/11583-recept.ht...
» varecha.pravda.sk/recepty/cabajska-klobasa/29737-recept.h...
» varecha.pravda.sk/recepty/domaca-klobasa-na-velku-noc/382...
a mnohé dalšie rp.
tu komentár týkajúci sa vás:
pusta, 15. mája 2013 o 19:14
@mesiar 50 , niet za čo dakovať.
čo je pravda, to je pravda :-)
všeobecne sa stretávam u mladých so samoľúbosťou, neomylnosťou a akoby som to nazvala - s ich nezdravým sebavedomím, nezriedka s nafúkanosťou a neprístupnosťou i nekritikým postojom voči ich osobe, arogantnosťou.
čím je však človek starší, tým je na základe vlastných skúseností sa stáva skromnejším a uznanlivejším. :-)
za váš charakter a za vašu "chrbtovú kosť" vás zotreli viacerí pod týmto receptom, ctený pane :-)
nemienim sa s takým ako vy vôbec baviť.
varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-hovadzie-zadne-na-cabe...
vtedy som mu podala ruku a on mi opakovane napľul do tváre a prejavuje sa zase tak ako predtým.ň
takže môj názor zostane nezmenený.
"za váš charakter a za vašu "chrbtovú kosť" vás zotreli viacerí pod týmto receptom, ctený pane :-)" - Vy a @mesiar 50 ste tam hviezdili :DDD @mesiar sa zbadal, ale vy nie. Zastavil Vás až @pribinacek , @elixir , @margaretka28 , @abdul , @gulicka , @sniclik , a iný. Tak tu netrepte a už držte hubu!
čo ste tak znervoznel, že som vás odhalila, až ste stratil náter slušnosti.
DDDDD
nepáčia.
DDDDD
Ale je dobry len cerstvy, teda prvy den.
lh4.googleusercontent.com/FbdJ8_A10GmOVt9cmklwfCNjZjIeoY05jWsopeU...
lh5.googleusercontent.com/ZWT6dnX57Wi5GkLM_C6PdylcEJkCE-B3Vgg9wAf...
otvorím večer-TY..
otvorím ráno-TY..naj-vadivejší element..
nebyť teba-chutí mi aj drolivý bezdierkový chleba..
nemrhaj energiu a ži..
Niekto prispieva aj okolo polnoci.... ;)
ale to bude asi tym, ze si inteligentny
kazdemu moze byt nadelene iba tolko, kolko zvladne a pre teba by k rozumu aj ucta bola uz zrejme privela
ak nas presvedcis o opaku, urcite budes coskoro za hviezdu :-)
asi podľa svojho pudu.
Stará sa nám o životy,
veď ona to prehodnotí.
Príde na to časom sama,
že je tu len jedna dáma.
Dáma hrá tu prvú notu,
nerobí to tu dobrotu....
píšem o tom - čo mi tu vadí..
majme pekný deň..další z pridelených..
:-)
Tebe niekto prideľuje dni? Ja sa normálne ráno zobudím :) Ale tak ok - maj pekný pridelený.
ty máš názor na tento chlieb iný a ja mám tiež iný.
to je tak asi všetko.