Rýchly nekysnutý chlebík

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 16. februára 2015

Nedeľa večer a doma žiadne pečivo. Čo spraviť? Tento chlebík :-)

15
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 bal.
asi 3/4 hrnčeka podľa potreby
2-3  hrste (nemusí byť)
 rôzne




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu zmiešame, vyformujeme bochník. Dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupnov asi hodinu, treba si to odsledovať.

Diskusia k receptu

gubics
Ten chlebík sa dal aj jesť?, Nehnevaj sa ale nevyzerá dobre, a do chlebíka sa nedávajú prášky do pečiva.
pusta1
aj takéto chlebíky sú veru, a to s kypriacim práškom ako nekysnuté a zdravé pre ľudí s rôznymi tráviacimi poruchami, sú výborné hlavne pre tých, čo nemôžu vôbec droždie, môžu ich aj úplne zdraví jedinci, tento chlebík má aj správnu kombináciu druhov múky.sama som podobných napiekla už viac, najúspešnejší bol
 varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-...

tiež tu nie je droždie, ale sóda bicarbona, čo je niečo ako prášok do pečiva v tomto chlebíku a je tu na mieste. pretože tento chlieb obsahuje celozrnnú múku, tak je síce hutnejší ako všetky chleby s celozrnnou múkou, navyše obohatený semienkami. mne sa tento chlieb veľmi páči.
podľa môjho názoru je to výborný chlieb, krásne foto na titulke. autorka si zaslúži plných *****
jujoska
treba sa vtierat novacikom do pozornosti, ked nas ti starsi ignoruju a malo chvalia, ze? Povedat o tomto obrazku ze to je krasne foto presne o tomto vypoveda.
Inak soda bikarbona je cisty hydrogenuhlicitan sodny (odporuca sa pouzivat tam, kde je okyslujuca zlozka v ceste a tekutiny, ihned po pridani sa vytvara kyslicnik uhlicity, ktory cesto prevzdusni a preto sa ma pridavat tam, kde ide cesto hned do rury) a PDP okrem neho obsahuje aj vinny kamen ako okyslujucu zlozku a skrob - tu sa kyslicnik uvolnuje neskor, az vplyvom tepla)
marcel83
Áno, aj mne.

Váš prvý komentár k mojim kobásam ostro kritický :D :

pusta, 14. mája 2013 o 12:38
recept sa mi pozdáva, ale tá farba sa mi vidí bledá.
málo papriky, či nefarbí dobre? akú si použil? inak si veľmi šikovný a vynaliezavý, chválim.
dakujem ti za odpoved.

A viac neotravujte.
pusta1
tak tu sú tie komentáre, nech sa vám navráti pamäť, ctený pane D

pusta, 15. mája 2013 o 17:35
@medesign , podľa môjho názoru nemáš pravdu.
my tu nie sme profíci. je dobrým zvykom uvádzať množstvo surovín, v tomto prípade koľko čoho sa má dať napr. na 1 kg mäsa, lepšie na 10 kg mäsa. potom to viem pripraviť, ochutnám a ak chcem dochutím ešte podľa seba. aj údaj o údení - akým dymom, ako dlho, čo pri tom použijem a podobne je potrebný - aj ako a čím to dosiahnem. nie všetci sme v tom zbehlí.
ak takéto veci chýbajú, potom je tvoj recept dobrý len pre teba samého.
a čo sa diskusií týka, tie sú tu na to, aby sa vysvetlilo, čo nie je jasné. preto pripomienky väčšiny z nás sú užitočné aj pre ostatných. neide len o čo, čo som ja sám spravil, aha pozrite sa všetci na mňa...
komentáre od @mesiar sú veľmi cenné a nami považované. podľa jeho receptov už mnohí z nás aj varili, hoci nie sme profíci, aj sa vydarili.
aj od teba by mohlo byť?
aby si veril, tak sa pozri:

» varecha.pravda.sk/recepty/domace-klobasy-fotorecept/9042-...



» varecha.pravda.sk/recepty/domace-klobasky/11583-recept.ht...


» varecha.pravda.sk/recepty/cabajska-klobasa/29737-recept.h...


» varecha.pravda.sk/recepty/domaca-klobasa-na-velku-noc/382...


a mnohé dalšie rp.

tu komentár týkajúci sa vás:

pusta, 15. mája 2013 o 19:14
@mesiar 50 , niet za čo dakovať.
čo je pravda, to je pravda :-)
všeobecne sa stretávam u mladých so samoľúbosťou, neomylnosťou a akoby som to nazvala - s ich nezdravým sebavedomím, nezriedka s nafúkanosťou a neprístupnosťou i nekritikým postojom voči ich osobe, arogantnosťou.
čím je však človek starší, tým je na základe vlastných skúseností sa stáva skromnejším a uznanlivejším. :-)

za váš charakter a za vašu "chrbtovú kosť" vás zotreli viacerí pod týmto receptom, ctený pane :-)
marcel83
Vy ste mi podala ruku? Nebudte smiešna! Zas a znova ste sa len vtierala, ako teraz autorke tohto receptu, ktorý jej mimochodom dosť spamujete.

"za váš charakter a za vašu "chrbtovú kosť" vás zotreli viacerí pod týmto receptom, ctený pane :-)" - Vy a @mesiar 50 ste tam hviezdili :DDD @mesiar sa zbadal, ale vy nie. Zastavil Vás až @pribinacek , @elixir , @margaretka28 , @abdul , @gulicka , @sniclik , a iný. Tak tu netrepte a už držte hubu!
katka78
Kamarátke pečiem nekysnutý chlieb bez kvasníc raz týždenne, takže s podobným typom cesta mám skúsenosti a môžem potvrdiť, že sa dá urobiť pekný, mäkký, aj oká má, ale teda nie sú nikdy ako na chlebe pečenom s kvasnicami, či kváskom (také robím sebe). Čím je vyšší podiel celozrnnej múky, tým je aj očiek pomenej, ale to asi každý, čo pečie chlieb, vie. Rozdiel je samozrejme aj v chuti, ja osobne ten sódový/írsky/nekysnutý veľmi nemusím (rozmaznaná kváskovým), ale jeho veľkou výhodou je krátky čas prípravy (len zamiešať a rovno piecť). Tento chlieb od @Monika2mamina mi príde skôr ako taká chlebová hrudka, než klasický chlieb, ale keďže som sa dnes chystala nejaký piecť, je ho rovno vyskúšam. Chuťovo zlý byť vôbec nemusí a ja rada skúšam nové chlebové recepty. @Monika2mamina nám k nemu aj tak zrejme viac info nedá, vytrvalo ignoruje akékoľvek otázky varecháčov a síce to nie je práve slušné, ale všelijakí sme.
elixir
@monika2mamina juj, ten je suchý... tiež nie som veľmi ostrieľaná v pečení pečiva, podobné čudo sa mi už tiež "podarilo" :) je tu dosť pekných pečív od iných varecháčov, spomeniem hlavne @iva63 , keď nebudeš vedieť čo, tam určite čosi nájdeš. :)
priroda
Preboha, to co ste si z tohto fora urobili? Holubnik? Urazate sa ako deti na piesocku a ani negativne komentare sem nepatria. Neda sa vsetkym vyhoviet, preto prosim prehladnite to, co sa vam nepozdava a nenakladajte, ubohe. Ako by ste reagovali, keby fakt islo do tuheho?
katka78
Tak je dopečené - ako som tušila, je to skôr taká "hrudka", než typický chlebík, chuť je však veľmi príjemná. Je drolivý a hutný, stáva sa pri tomto type chleba. Aj keď je maličký, piekla som ho o cca 10minút dlhšie ako sa uvádza. Kto by ho chcel piecť, mám poznámku k veľkosti - bude to max. 6-7krajcov, rozhodne nie 15ks ako uvádza autorka, je to maličký chlebík, tak do "dlane", cca Ø 12cm.
 lh4.googleusercontent.com/FbdJ8_A10GmOVt9cmklwfCNjZjIeoY05jWsopeU...

 lh5.googleusercontent.com/ZWT6dnX57Wi5GkLM_C6PdylcEJkCE-B3Vgg9wAf...
kvietok210
Hm ja sa k tomuto receptu nejdem vyjadrovať neviem aky je takže neviem posudiť .Teraz mám čaka cesto na rožky.Kedže som v zahraniči takže naše klasicke rožky nezoženiem tak som si upiekla ešte z našych muk rožky.Sú skvele.
marcel83
Ja som baby hned hovoril, ze sa droli. Ale tak vidite, jej velicenstvo to poklada za vyborny chlieb.
marcel83
Pekne básničkuješ, ale niekedy dlho....

Niekto prispieva aj okolo polnoci.... ;)
marcel83
@Radost dáva rady ľudu,
asi podľa svojho pudu.
Stará sa nám o životy,
veď ona to prehodnotí.

Príde na to časom sama,
že je tu len jedna dáma.
Dáma hrá tu prvú notu,
nerobí to tu dobrotu....
radost
nechcem dávať rady..
píšem o tom - čo mi tu vadí..
majme pekný deň..další z pridelených..
:-)
marcel83
@radost a to ti vadím len ja? Ako píšeš, ja som "najvadivejší element"? :) No ok teda :D Mne zas napr. lezie na nervy tvoje akože "básničkárenie" a nevytrubujem to do sveta. :)

Tebe niekto prideľuje dni? Ja sa normálne ráno zobudím :) Ale tak ok - maj pekný pridelený.
pusta1
@frezia68 , nerozumiem, prečo by som sa mala hádať?
ty máš názor na tento chlieb iný a ja mám tiež iný.
to je tak asi všetko.
1x pusta1



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia