Foto: kucharronald
21
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
2x15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
140 g |
|
50 ml |
|
180 g |
|
|
|
1 ks |
|
Krém: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Ostatné suroviny: | |
1 bal Detské |
|
silná čierna |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny na korpus. Vajcia oddelíme, bielka vyšľaháme (môžeme pridať štipku soli), potom pridáme cukor, žĺtky, olej a hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom. 1/3 cesta vylejeme na vymastený a pečiacim papierom vystlaný plech a pečieme pri 180 °C. Do 2/3 cesta pridáme kakao a tieť pečieme pri 180°C, ale trocha dlhšie.
-
2
Počas pečenia si pripravíme plnku. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, pridáme kyslú smotanu a cukor podľa chuti. Na hnedý korpus natrieme 1/3 plnky, a pridáme piškóty namáčané a vyžmýkané v káve. Na piškóty natrieme druhú tretinu plnky.
-
3
Na plnku vložíme opatrne žltý korpus.
-
4
Na žltý korpus rozotrieme zvyšnú plnku a posypeme kakaovým práškom, ale keď nechceme, nemusíme. Necháme v chladničke stuhnúť 24 hodín.
Diskusia k receptu