Pražma v soľno chlebovej kruste

eraserhead - fotkaeraserhead, 14. októbra 2013

Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom Zobraziť celý popisRybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom budete "krustovať"

1
porcia
190 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
600 g
600 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ak chcete umocniť vôňu použitých byliniek (použite ktoré máte, ja som dal tymián, rozmarín, ligurček) aspoň 3 hodiny vopred nasekajte bylinky a zamiešajte ich do soli, nezakrytú soľ uložte do chladničky, soľ čiastočne natiahne vlhkosť z chladničky a spolu s bylinkami nám vytvorí aromatickú zmes. Do pripravenej zmesi pridáme múku, vajíčko a podľa potreby vodu, vymiesime kompaktné cesto. Polovicu cesta položíme na vhodnú nádobu a na cesto uložíme umytú, očistenú a osušenú rybu ktorej sme do brucha dali vetvičku z byliniek a zopár kvapiek oleja.

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 1
  2. 2

    Rybu prikryjeme druhou časťou cesta, a naprklad malou lyžičkou naznačíme šupiny, oko som dal kaparu, môžte dať aj olivu

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 30 minút, hotovú vyberieme a necháme ešte 5 minút vychladnúť.

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 3
  4. 4

    Ostrým nožom opatrne otvoríme ......., podávajte priamo v kruste.

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 4
  5. 5

    Vhodnou prílohou je mladá cukina (nech nemá v priereze-priemere viac ako 3 cm) a rajčinky iba zľahka ugrilované. Rybu pokvapkáme kvalitným olejom a ....

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 5
  6. 6

    solíme až na tanieri, napríklad takouto soľou, keď sme si už dali toľko práce s tou krustou.

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 6
  7. 7

    ...krustu v žiadnom prípade nehádžte do odpadkov, ak nemáte domáce zvieratá odneste ju do lesa...

    Pražma v soľno chlebovej kruste - obrázok 7

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia