Plnené mäsové taštičky z červenej šošovice

hruso2 - bez fotkyhruso2, 11. apríla 2013

Suroviny





Postup

  1. 1

    Epizóda: Epizóda 53/2012: Tokajská oberačka Cesto: červená šošovica 150g hladká múka voda 70 ml prášok do pečiva 1/2 balenia chilli 2 štipky kari 2 štipky olej na smaženie soľ cayenské korenie a bylinky na posypanie Plnka: hovädzia roštenka alebo rump steak 500g mrkva 1ks stonkový zeler 1ks hrozienka 1 hrsť paprika červená 1ks cibule 1ks cesnak rímska rasca syr čedar 100g cibetky alebo hrozienka Omáčka: kyslá smotana 1hrnček soľ, korenie čerstvá pažítka citrónová kôra cesnak Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s vodou, v ktorej sa varila, dáme do misy, pridáme vajce, sušené chilli, kari, rímsku rascu, soľ, prášok do pečiva. Postupne pridávame hladkú múku, až kým nevypracujeme hladké pevné cesto (konzistencia ako cesto na cestoviny). Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať. Odpočinuté cesto ešte prepracujeme, posypeme múkou a rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 2-3mm. Vykrajujeme krúžky, veľkosť tašiek závisí od vkusu, chuti a potreby každého (môžeme použiť napr. misku). Plnka: Mrkvu nakrájame na malé kocky a na panvici so širokým dnom orestujeme na oleji. Mäso tiež nakrájame na malé kúsky a pridáme k mrkve. Okoreníme čiernym korením, chilli, curry, rascou a osolíme. Potom pridáme aj nadrobno nakrájaný stonkový zeler a papriku. Restujeme, kým sa voda neodparí. Keď mäso trošku vychladne, pridáme syr nakrájaný na drobné kocky a zamiešame. Touto zmesou naplníme tašky, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, potom prehneme, zlepíme a vidličkou ešte okraje zatlačíme (pozor, aby sa vám plnka nedostala do spojov). V rozpálenom oleji vysmážame do zlatista. Omáčka: Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, nasekanou pažítkou, nastrúhanou citrónovou kôrou, cesnakom a všetko zamiešame. Na záver môžeme posypať čerstvými bylinkami a cayenským korením, ktoré pridá jedlu ostrosť.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia