Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob

miloss2 - fotkamiloss2, 3. marca 2011
Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob
Foto: miloss2

Toto jedlo robievam na slávnostné príležitosti,nemám ho ešte nafotený,ale keď ho budem robiť,tak nafotím a fotky doložím.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 140 °C

Suroviny

4 ks, celé
400 g
2 ks
200 g, čerstvé
1 ks
1 ks
4 pl
300 g
1 dl
1/2 KL
štipku
2 KL, zelená
2 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostíme,len vrchnú časť , zbavíme kože(nemusíme).Pripravíme si kapsy na plnenie.

  2. 2

    Nakrájame žemle na kocky a na sucho ich opečieme na panvici.Pridáme nakrájané šampiňony,mlieko,vajce a polovicu slaninky opečenej na cibuli.Potom pridáme soľ,korenie,tymian a petržlenovú vňať.

    Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Stehná naplníme plnkou,zatočíme do oravskej slaniny a zabalíme do alobalu.Pečieme v trúbe 3/4 hodiny.

    Plnené kuracie stehná na poľovnícky spôsob - obrázok 3
  4. 4

    Brusnicový kompot prevaríme s červeným vínom,aby vznikla omáčka.

  5. 5

    Opečené stehná polejeme omáčkou a ako prílohu podávame zemiaky na kocky,opečené na troche cibule.

Diskusia k receptu

boxik
Recept vyzerá byť výborný a určite ho vyskúšame. Iba ten názov kuracie na poľovnícky spôsob mi evokuje neschopného poľovníka ,ktorému sa namiesto bažanta podarilo trafiť domácu hydinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia