Pikantná šafranová hruška v župane

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Pikantná šafranová hruška v župane
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
300 ml
1 g
100 g
1 ks
4 ks, menšie




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a prešpikujeme čili papričkou. Z lístkového cesta vyvaľkáme tenší plátok, do ktorého obtočíme hrušku tak, aby trčala stopka. Hrušky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. 2

    Cesto potrieme žĺtkom a pomaly pečieme asi pri 150 stupňoch asi 25 až 30 minút. Džús, v ktorom sa hrušky varili, môžeme vyvariť, jemne zahustiť solamylom a podávať k hruške ako omáčku.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Spojenie chute sladkej hrušky, trošku slaného cesta a ostrej čili papričky dáva spolu zaujímavú chuť. Pikantná hruška nie je však len potešením pre chuťové poháriky, ale veľmi pekne vyzerá aj na tanieri.

Diskusia k receptu

jerica
Profík je len profík , ale nedá mi nevyskúšať.