Foto: 2010
Kamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie Zobraziť celý popisKamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie ako cervena kapusta, ale nasa europska verzia by mi moc nepasovala tak som s pomocou googlu vytvoril europsko secuansku verziu pikantnej kapusty a s tymi cinskymi slizami co su ako fettucciny to bolo super.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1.5 kg |
|
100 ml |
|
2 lyzice |
|
1 lyzica |
|
1/2 lyzicky |
|
2 ks (alebo susene feferonky) |
|
1 ks |
|
2 struciky |
|
2 cm nakrajany nadrobno |
|
2 lyzice |
|
|
|
2 lyzice |
|
2 lyzice, cesnaková |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Aj ked mam velmi rad tradicnu slovensku ale dakedy sa mi zda 'mdla"a podla mna sa nehodi k azijskej kacke. Tak som spravil taku fuziu ktora vyuzila sladko kyslu chut ,europskej kapusty( ale ocot a vino som pouzil cinske) a koreniny ako rasca boli nahradene secuanskym korenim a plus susenymi chilli dodat okrem kyslosti aj pikantnost.
- 2
Na horucom oleji som najprv chvilu oprazil secuanske korenie ( kdo chce moze este aj podrvit ).Pridal som na drobno nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak a pokracoval v restovani. Cervenej kapuste som vykrojil hlub a nakrajal na jemne sliziky a pridal a dusil zakryte cca 15 minut.
- 3
V miske si zmiesame ryzove vino, ryzovy ocot, sojovu omacku a podrveny palmovy cukor ( ma prijemnu karamelovu chut).Pridame do kapusty , tiez pridame susene cele chilli, podlejeme vodou podla potreby a dusime do makka , alebo ako komu chuti.Nasa bola ako beton a hodina nestacila, Tesne pred koncom pridame na drobno nakrajanu cesnakovu pazitku a premiesame.
- 4
Servirovali sme este prizdobene na sliziky nakrajanou kozkou oprazenou na oskvarky. Cinskymi plochymi slizami poliatymi vypekom a cesnakou pazitkou. PS:Kacku nespominam aj ked je chudsia ako slovenska ale pekinska je tiez vyborna, tu je zvyk velkym sekacom naporcovat na male kusky aby sa dalo nabrat palickami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Troska som si to upravila podla surovin, ktore su u nas dostupne: olej, rimsky kmin, chilli fliacky, cervena cibula, cesnakovo-zazvorova pasta, kapusta, sol, mlete cierne korenie, tmava sojovka a palmovy cukor. Nepodlievala som, kapusta bola stavnata a dusila som 30 minut. Nabuduce prihodim aj koriandrovu vnat nakoniec, dnes som nemala cerstvu v zasobe. Dakujem za recept, je to vyborna kapusta.