Pečené zemiaky - Škaredé

2010 - bez fotky2010, 9. januára 2012
Pečené zemiaky - Škaredé
Foto: 2010

Male pekne domace to je lahko a co so starymi , skaredymi , velkymi,treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky Zobraziť celý popisMale pekne domace to je lahko a co so starymi , skaredymi , velkymi,treba ist an radu k anglicanom ty robia super pecene zemiaky hlavne z tych mucnych.Tak aby boli chrumkave zvonka a maslove z vnutra.

20 minut minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mame velke skrobove a co s nimi?

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 1
  2. 2

    Oskrabeme , ostruhame , pookrajujeme ako treba. Ale !!! nakrajame na rovnake kusky - nepravidelnych tvarov aby mali co najviac rohov! Odlozime do vody na cca 10 minut a vymiename vodu aby sme vyplavili skrob.

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 2
  3. 3

    Dame varit do vody na cca 10 minut ,su stale spolu ale uz uz skoro sam na zacnu rozpadavat . Zlejeme vodu a dame odtiect a z casti vychladnut .

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 3
  4. 4

    Ochutime sol, cerstvo drvene korenie a ako v nasom pripade ked farba bola uplne nijaka jedna mala lyzicka kurkumi nezaskodi. Vsetko opatrne poprehadzujeme

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 4
  5. 5

    V nasom pripade na velkej panvici alebo na plechu si na sporaku rozohrejeme panvicu s olejom- riadne. Ked to NEUROBIME budeme mat prilepene zemiaky ! Zemiaky par minut oprazime zo vsetkych stran .

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 5
  6. 6

    Ke je chladno ako teraz na Slovensku dame do rury ale ked je ako dnes u nas dame vonku do BBQ. aby sme sa dnu neuvarili.

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 6
  7. 7

    Pecieme, pecieme cca 40 minut ,sem tam otocime tak 10 minut pred koncom pridame podla chute bylinky v nasom pripade to bol bobkovy list a cesnak.

    Pečené zemiaky - Škaredé  - obrázok 7
  8. 8

    Servirujeme ako kazdemu chuti ... kysla smotana atd...? Dobru chut.

Diskusia k receptu

2010
Toto je skor postup ani nie recept na neprilepene pecene zemiaky , hrumkave a maslove z vnutra z takych nijakych , druhotriednych.
damisa
s kyslou smotanou ich takto robené milujeme mňam..
dorisa
Tak, to ti verím. Niekedy sú napovrchu zemiaky krásne, obieliš, rozkrojíš....a ...už sú v koši. Pekne sa ti podarilo ich skvalitniť, mňam....
jezibabka1
Škaredé, neškaredé, ale určite mňam po inovovanej príprave, o ktorej naozaj počujem prvý krát, takže Ti @2010 ďakujem a vyskúšam
irenaw
ja som ich takto videla robiť Jamie Olivera a odvtedy sú u nás pravidelne, sú skvelé a nič viac mi k nim netreba :)
ailuj82
Také nám robila starká už veľmi dávno... Naše obľúbené :)
matata1
Takéto zemiaky zbožňujem, len namiesto kurkumy dávam mletú papriku, mamina si šuchne aj trošku rasce (tú ja nemusím). K tomu kyslé, alebo sladké mlieko - proste mňam. A to namáčanie v studenej vode od teba odkukám.
stefanm
Zatiaľ som namáčal a sušil len na hranolky.Určite vyskúšam aj na pečenie.Vďaka....a daj si orosenú dvanástku!!To schladííí :)
2010
@stefanm , citas moje myslienky... kysla smotana pre manzelku z Cadce a pre mna klokan na grile a orosene pivo...


2010
Jaj zabudol som ... inac tie oharky su super koprove kvasaky...
marianne69
pozdravuj manzelku,narodila som sa v Cadci:-)
trosku mi ta priprava pripomina americke zemiaky,len tie koreniny su ine,su kazdopadne vyborne
sovka62
Tak toto je recept presne pre nás na Slovensku. Lebo tu pekné zemiaky môžeš mať akurát z vlastnej záhrady, to čo sa predáva v marketoch je jednoducho hrôza. Ale prečo by si to nedovolili, keď to Slováci aj tak kúpia a zaplatia slušnú cenu! Takto vďaka tebe zúžitkujeme aspoň tú polovicu nákupu, čo nám zostane po čistení.
rein
Aj ja by som si pochutil,sú naozaj pekné
sylvinka
...aké škaredé?Krásne sú,hneď by som si dala! Mňam...
cistinka
Aktuálny lákavý recept na prichádzajúcu krízu...len bez toho klokana pre mňa :-)
babidka
Pre mna zemiaky v akejkolvek uprave a akekolvek mnozstvo - to je moja slabost :-)Mas ich take mnamkove , lakave....
hubata
Že škaredé ...... voňajú až sem!!!! Aj ten komentárik sa mi páči, človek si počíta, namlsá sa a ..... idem si to spraviť.
2010
Dakujem vsetkym za komentare, @sovka62 neviem co tu maju za odrodu aj ked vyzeraju zvonka v poriadku su kazove ale co je hlavne su take prachove uplne bez chuti a ako hovoris ludia ich kupuju lebo su lacne lebo tie kvalitne tu v prepocte stoja skoro 3 € jedno kg !
zvoncek
aktuálne, preto ďakujem za nápad a ukladám do KK
samouk
robievam ich už davnejšie, tiež podobne sú vyborné ale ja ešte pred dokončením pridávan popučený cesnak a dobre vyudenú klobasu pokrájanú na malé kusky, k tomu kečup alebo tatarskú omačku...dobrú chuť
alexdidi
Tiež,samozrejme robievam aj takto zemiaky(druhý chlieb pre Slovákov).Aby sa neprichytili na dno pekáča používam fóliu na pečenie(môže byť aj papier).
tinca
pripravené presne ako ich robia profesionálni kuchári. Sú ukážkové, nie škaredé:)
2010
@tinca , ty si ma prekukla , mas uplne pravdu ja som obzeral, Hestona Blumenthala aj Gordona Ramsey, mna to rozculovalo ze tie lacne prachove sa mi vzdy rozpadnu a prilepia.Takze trocha akrobacie ale stoji to za to.
duschko
Velmi pekne a urcite aj take chutne. Len tie casy pripravy sa mi zdaju byt pridlhe. Urcite by som od hladu asi aj posiel. Robim podobne, ale varim tak cca iba 3 az5 min. a peciem v MW na funkcii GRIPS GRIL asi 15 az 17 min. Zalezi aj od druhu zemiakou. To uz kazda gazdinka ma tie svoje vyskusane. V supermaketoch zemiaky nekupujem, neviem posudit. No i tie surove na fotke vyzeraju podla mna celkom dobre.
janger
No tolko reakcii na obycajne zemiaky si necakal, ze ;-)))? Ak by si niekedy robil holandsky 'stamppot', tak tie mucne zemiaky su na to velmi vhodne...
jody
Och! Civiem na to ako vyhladnutý wombat... Na niečo obdobné sa chystám, s použitím jednej Jamieho finty... ale o tom potom. Tento obrázok sám rozpráva. Prestanem tárať idem ešte obzerať...
janger
Ano, napriklad ten tvoj stamppot. Alebo tento moj (dala som mu len slovensky nazov, ale je to tiez stamppot):
 varecha.pravda.sk/recepty/pyre-s-endiviou-fotorecept/1277...

Ak uz tie zemiaky su uvarene, zlej vodu a potom to este tak odokryte daj na chvilu na sporak (zapnuty) a s hrncom parkrat ponatriasaj, ta voda sa z nich lepsie odpari. Inac zostanu take vodnate, a tym je aj chut celeho jedla vodnatejsia....
sjuz
najobľúbenejšie jedlo môjho manžela:)) - pekné foto, slinky sa mi zbiehajú...:)
enge149
pekné aj chutné, zemiaky sú dobré a dajú sa pripraviť na veľa spôsobov,naše slovenské obyčajné ale chutné jedlo a nemusíme mať ani mäso/šniceľ/stačí dobrý šalátik,je to zdravé,práve sme dokončili cvikľový šalát s chrenom,je tiež super...
evanaaa
Pečené zemiačky je jedlo samo o sebe pochúťka aj bez prílohy. Aj ja ich ochucujem, ale tiež červ.mletou paprikou a drvenou rascou. Ináč, v2010, ak si ich mal " prachové", tak to bol typ "C", u nás už niektoré takto triedia, najlepšie sú B-éčka, a A-čka sú tvrdé, tie by si ozaj aj hodinu piekol. Z tých čo si ty mal by bolo dobré pyré, kaša. U nás v Kauflande predávajú francúzske, tam je tých druhov aj šesť.
cica2
perfektné!!!!...také máme najradšej:-)
frezia68
Musím tu chodiť častejšie,lebo prepasiem vynikajúce recepty a to je jeden z nich a rada tú Tvoju akrobaciu využijem....:-)))
kumari
veľmi sa mi páčia tieto "škaredé" zemiaky! :D myslím, že budú super alternatíva aj k tandoori kuriatku :) namiesto ryže.
tori111222
škaredé, ale chutné..často ich robím v masti po pečenej klobáse, alebo po pečenom mäse.
2010
@tori111222 , sorry aj tieto zemiaky su s lekvarom, inac dobry recept je na zemiaky su irske Road Kill , uvarene v supke, rozpucene a zapecene v rure .


2010
sorry daako to osekalo inac zemiak chyba



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia