Pavlová s čerstvými horúcimi jahodami

ethanel - fotkaethanel, 12. marca 2012
Pavlová s čerstvými horúcimi jahodami
Foto: ethanel

Nevedel som čím by som prekvapil moju manželku k dnešnému poobediu nakoľko pracovala dosť ťažko posledných šesť dní tak som nakoniec vytiahol jeden takýto Zobraziť celý popisNevedel som čím by som prekvapil moju manželku k dnešnému poobediu nakoľko pracovala dosť ťažko posledných šesť dní tak som nakoniec vytiahol jeden takýto jednoduchý recept.

4
porcie
35 minút
príprava
90 minút
na 150 - 120 °C

Suroviny

Pavlova :
4 ks bielky
220 g
2 PL
2 CL
Plnka :
Vanilkovy custard :
1 salka
1 salka
4 ks
1 ks
1 PL
1/3 salky




Postup

  1. 1

    Zahrejeme trúbu na 150 °C ... Bielky oddelíme od žĺtkov vložíme do misky a pri nízkych otáčkach šľaháme tak dlho až nám začnú hustnúť tak že keď metličky vyhtiahneme ostávajú na nich zo snehu špičk, počas miešania pridávame cukor a dokladne ho zašlaháme, aby nám sneh ostal tuhý, pevný a lesklý a zároveň bez bubliniek ... nakoniec doň primiešame preosiatu škrobovú múčku a ocot a dobre zľahka prešľaháme. ,, pre tých čo to chcú mať lahšie, môžete si kúpiť pavlovú už upečenú ,,

  2. 2

    Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie nanesieme štetcom olej ,, ja používam špeciálnz olej vo spreji pre cukrárov ,, do vrecúška na zdobenie dáme sneh a striekame venčeky alebo veľké pusinky, stiahnem trúbu na 120 °C, Pavlovu vložíme do trúby a pečieme asi 80 - 90 minút, po dopečení trúbu vypneme a necháme pavlovú vyschnúť. Upečenú pavlovú môžeme skladovať cca jeden týždeň.

  3. 3

    Vanilkový custard, mlieko, smotanu a semiačka z vanilky ,, struk nevyhadzujte dajte ho do nádoby s cukrom a krásne ho prevonia ,, dáme do malého hrnca a pomali varíme asi tak 5 minút ,, nie aby vrel ,, žĺtka, cukor, škrob dobre vymiešame elektrickým šľahačom na pevnú textúru, potom za stáleho miešania prilievame horúce mlieko a stále šľaháme až do zhustnutia na slabom ohni cca 15 min. ,, ak nemáte vanilkový struk použite vanilkovú esenciu asi 1 malú čajovú lyžičku ,,

    Pavlová s čerstvými horúcimi jahodami - obrázok 3
  4. 4

    Horúce jahody, jahody umyjeme a prekrojíme na polovice alebo štvrťky, na panvicu dame kúsok masla, prihodíme jahody rýchlo prehrejeme, pridám pikantný cukrový sirup ,, domácej výroby ,, podlejem šplechom sladkého sherry a odstavím.

  5. 5

    Na tanier nanesiem custard, prilepím pavlovú na ňu dám opäť custard, jahody a prikryjem opäť pavlovou a dozdobím ... zdobenie je na vás a vašej fantázii ... Ja osobne podávam Pavlovú s chladeným champagne Ruinart Brut Rosé

    Pavlová s čerstvými horúcimi jahodami - obrázok 5

Diskusia k receptu

mimitje
Tak toto je naozaj profi. Klobúk dolu, @Ethanel. Mozem sa spytat - varenie/pecenie je len tvoj konicek, alebo ta to aj zivi? Ak nie, tak ak zacnes, slavni sefkuchari maju velku konkurenciu!!
mimitje
Tak az teraz som si precitala tvoj profil.. Takze je to jasne! Ale tvoje kucharske umenie a fotky su proste dokonale.
ola111
Nádhera a tie horúce jahody,nemám slov...
ethanel
@mimitje nie nezivim sa tym ale bavi ma to a je to moj konicek, som rad ze mozem potesit ludi a rodinu ked varim a je pravda ze som vychodil kucharcinu ale musel som zmenit pracu po uraze chrbtice ... no momentalne premyslam otvorit vlastu restauraciu tu v Bath kde zijem ... snad sa mi podari predat dom a pozemky na Slovensku co ma moc netesi ale peniaze na zaciatok potrebujem :) dakujem za tvoj pekny komentar ...
damisa
tak toto nemá chybu, raz skúsim urobiť- už je rp uložený, tak to bude veľký zážitok pri otvorení Tvojej reštaurácie, pretože tam budú určite samé chutné a výborne jedlá, držím palce, aby Ti všetko vyšlo ako si si vysníval...
ethanel
Dakujem snad ked ju otvorim tak pridete na skusku :)
tykadielko
nádhera a krása tvoje receptíky.....tiež úžasná delikatesa ....mňam:)
lia66
WAW, nádhera!!!...a isto aj lahôdka-manželka sa musí mať pri tebe super!!!
ethanel
No snazim sa :) vidime sa len 2x do tyzdna a mame len spolocny jeden den volna tak sa snazim vzdy nieco specialne navarit pretoze cez tyzden cas na to nemam ...
mimitje
Budem ti drzat palce, @ethanel ! A ked si tu restauraciu otvoris, o klientelu sa nemusis bat! A snad potom aj zorganizujeme nejaky "Varecharsky" vylet do UK! :)
adkas
ty ma dnes znicis:) uz som oslintala cely monitor na FB a pridem sem a co nevidim? opat pokusenie od teba:) nadherny dezertik, nadherne prevedenie a nadherne foto. A co sa tej restauracie tyka, tak samozrejme drzim palce nech ti to vyjde . No a vies, ze ja to mam iba na skok, takze urco sa stavim:)
medovnicek
tak takýchto šikovných manželov by mali klonovať, tomu môjmu prihorí aj čaj:), perfektný precízny postup
evanaaa
To je krásne naaranžované, ak by som nebolalenivá, už si dávno spravím takýto bezé zákusok alebo aj tortu podľa Pavlovej, lebo snehové mám rada. A k tomu horúce ovocie, jahôd mám tiež dosť v mrazničke.
danielas
Si nesmierne zručný a kreatívny zároveň. Držím palce,nech sa Ti dobre darí na oboch poliach-v manželstve i v práci, ktorú robíš so zanietením a láskou
jajaem
Tomu hovorim umenie ! uzasne, klobuk dolu.
A v tej vysnivanej restauracii budu ako hlavne menu aj bryndzove halusky? :P Treba aj cudzincov naucit ;)
Este raz poklona za tvoje dielo
ethanel
@jajaem ... no u anglicanov s nimi nepochodim uz sa mi stalo ze som priniesol bryndzu a moc im nechutila ;)
adkas
@ethanel a co sa cudujes, ved ani vsetkym Slovakom nechuti:))) Nahodou ja som doniesla na nasu xmas party aj bryndzove minichutovecky a nie kademu, ale niektorym veru chutili:))))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia